1. Gdy instaluje wymieniony w temacie plugin poprzez symfony plugin:install ... wyskakuje mi monit:
Installation of "sfCaptchaGDPlugin" plugin failed: file C:\wamp\www\myproject\cache\.pear\sfCaptchaGDPlugin-1.2.0\lib\sfCaptchaGDValidator.class.php does not exist
czy ktoś miał taki lub podobny problem i jak go rozwiazac?
2. Podczas instalacji pluginow (powyzszego i sfGuard) w linii polecen wyskakuje mi wiele razy komunikat o mniej wiecej takiej tresci:
Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in C:\....\Registry.php on line (tu daje różne numery linii)
moje pytanie czy te komunikaty moga powodowac jakies bledy przy instalacji pluginow, bo sfGuard dzialal mi normalnie mimo ze sie wyswietlily, no i jak sie tych komunikatow pozbyc bo mi zasmiecaja wiersz polecen.
Jeszcze jedno pytanko jesli sciagne sobie paczke (tego plugina) na dysk i chce go dodac do projektu recznie to wystarczy wszystko z katalogu sfCaptchaGDPlugin-1.2.0 skopiowac do katalogu plugins mojego projektu i juz moge sie bawic dalej, czy to nie wystarczy (bo przy instalacji zauwazylem ze tworzone sa pliczki w roznych katalogach)