Mam taki dziwny problem, mimo prawidlowego kodu, ktory dziala w innym przpadku, tutaj cos jest nie tak
Wiec mam sobie taka funkcje :
public function message($params) { $setDir = $this->model->setDir('MyMailIndex/'); $msgsParts = $this->model->getMessage($setDir, $params['id']); //print_r($msgsParts); $this->view->setVars('message',$msgsParts); $this->view->display('message'); }
funkacja laduje dane z modelu :
$msgsParts = $this->model->getMessage($setDir, $params['id']);
Funkcja getMessage zwraca mi tablice z zawartoscia zmiennych
I przekazuje do widoku :
$this->view->setVars('message',$msgsParts); $this->view->display('message');
Funcke widoku wygladaja tak :
public function setVars($name, $value) { $this->vars[$name] = $value; } public function display($filename) { require 'screens/'.$filename.'.php'; }
No i teraz chce wyswietlic widok :
$smarty = new Smarty_Setup; $smarty->assign('nadawca', 'Nadawca'); $smarty->assign('message', $message); $smarty->display('message.tpl');
Tutaj widok :
A tutaj pusto.....
Mam identyczne rozwiazanie dla danych pobieranych ze skrzynku mailowej i wszysto dziala, w tym przypadku dane sa pobierane z pliku
Spawdzilem czy dane wogole sa ladowane :
$msgsParts = $this->model->getMessage($setDir, $params['id']);
I funkcja print_r ladnie wyswietla cala tablice, wiec cos jest nie tak z przekazywaniem zmiennych do widoku.....ale nigdzie nie widze bledu....
Dorzuce jeszcze ta tablice ktora chce wyswietlic :
Cytat
Array ( [0] => Array ( [subjects] => Re: Logo trademark license vs. copyright license [date] => Mon, 16 Apr 2007 09:57:33 +0200 [from] => Arnoud Engelfriet [body] => Francesco Poli wrote: [filename] => inmail.10002 ) )
Co prawda zmienne w tablicy maja inne nazwy niz w widoku, ale jedna zmienna sie pokrywa 'body' wiec chociaz to powinno sie wyswietlac