Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Google nie indeksuje ukrywanej domeny.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
thomson89
Witam!

Jak w temacie. Mam stronę, a raczej domenę: www.gl-art.pl. Google nie indeksuje tej domeny, tylko serwer: domowy.elektroda.eu/gl-art.

Myślałem, żę to przez funkcję ukrywania adresu. Lecz, po przeglądaniu internetu, trafiłem na kilka stron z ukrywaniem adresu, indeksowanych przez google, domeną, a nie serwerem.

Domena na ovh.pl

Proszę o pomoc!
piotrooo89
musisz poczekać kilka (kilkanaście) dni aby roobto googla zindeksował Twoją domenę.
thomson89
Czekam już pół roku blinksmiley.gif
piotrooo89
patrz w źródło:

1. <meta name="generator" content="ORT - Ovh Redirect Technology">
  2. <meta name="url" content="gl-art.domowy.elektroda.eu">
  3. <meta name="robots" content="all">

poczytaj jak powinny wyglądać meta tagi i słowa kluczowe dla robota google.
thomson89
Czyli dodać metatagi, muszę... OK. Pogadam tylko jak to zrobić, bo dostępu fizycznego do tej strony nie mam.
piotrooo89
meta tagi + po usuwać jakieś dziwne re dyrekcje na inne strony.
thomson89
Napisałem do gostków z ovh, potem pokaże wyniki "współpracy".

-> EDIT

To tak. Okazało się że mam zwykłe przekierowanie. Żeby strona była indeksowana przez googlebota, muszę utworzyć przekierowanie dns. Tylko jak sprawdzić czy mój serwer to obsługuje? Czy ten serwer to obsługuje: cal.pl?
piotrooo89
jak może nie obsługiwać. http://www.pomoc.cal.pl/content/8/4/pl/jak...-dns-calpl.html tu masz wszystko napisane.
thomson89
To dziękuję ci ~piotrooo89 za pomoc.

Jutro pewnie będę już miał tam serwer, więc pokombinuję z tymi dns'ami. Jak coś mi nie będzie szło to chyba sobie z technicznymi pogadam.
piotrooo89
wiesz po tej zmianie będziesz musiał poczekać. ja czekałem ok 1 tygodnia po dopisaniu dns'ów do domeny i dopiero zaczęła się w guglach pojawiać. aha no i rzecz jasna ważne są też słowa kluczowe których używasz do pozycjonowania.
thomson89
Tak, to będzie droga przez mękę... Pozycjonowanie, dopasowywanie, i te inne. To jest sztuka której nigdy wcześniej nie miałem okazji wykorzystać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.