Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poszukuje skryptu takiego jak odsiebie.pl
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
supler
Skrypt jak odsiebie.pl
Musi byc multiserwer - jeden serwer nie da rady smile.gif
Upload z paskiem postepu - jednoczesnie do 20 plikow o wielkosci do 800 mb - wielka sprawa ale chyba to nie ma znaczenia

piszcie na gumamen@interia.eu

interesuje mnie niezawodność i profesjonalne wykonanie no i sensowna cena
scanner
Tak się składa, ze negocjowaliśmy (mentax) z OdSiebie przejęcie zarządzania ich kodem - i wierz mi - koszt wykonania (porządnie) takiego serwisu do ładne kilkadziesiąt tysięcy PLN. Do tego hosting zarówno na pliki (OdSiebie skończyło na AFAIK 50kilku ) jak i na "frontend", obsługa loadbalansera - po tym i po poprzednim Twoim poście spokojnie wnioskuję, że musisz się zdać na własnoręczną dłubaninę. Jeśli się zasugerowałeś tym, że pismacy napisali, ze 50k z reklam było - te 50k nawet (albo ledwo-ledwo) nie pokrywa kosztów utrzymania systemu.

Ahh.. Nie wspomnę nawet o obsłudze prawnej, aby być zabezpieczonym przed taką wpadką, jaką zaliczył Łukasz...
supler
prawdę mówiąc prowadzę już podobny serwis www.123upload.pl ale niestety nie spełnia on moich oczekiwań sad.gif
ma doskonale rozwiązania jeśli chodzi o upload i download ale nie ma wyszukiwarki itp itd - będę musiał podłubać.
chodzi mi głownie o dodanie przeglądania plików użytkowników przez innych, podgląd kilku rzeczy (np 5 min filmu i fotki, mp3 - rozumiecie co i jak) no i wyszukiwarka.

Co do prawa - nie boje sie policji bo mam doskonalego adwokata ktory obsluguje moja firme i mowi co mam robic (zyje z czegos innego a hosting moze sie uda moze nie)
itsme
odsiebie.com tez nie bało się policji :-)
supler
Cytat(itsme @ 5.11.2009, 11:45:05 ) *
odsiebie.com tez nie bało się policji :-)

Zeby zarabiac kase trzeba znac prawo a oni jak widac nie znaja...
Dali sie wsadzic za wlasna glupote - tyle
rubin
scanner: skończyliśmy na prawie 100 maszynach smile.gif
te 50k jak mi powiedział na przesłuchaniu niebieski informatyk to wzięli tylko z jednej faktury (miało ładnie wyglądać w notatce prasowej) - na sprzęt by nawet nie starczyło, wogóle nie zrobili rozeznania..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.