Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Odnośnik(i) z nazwą do bieżącej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
megasinski
Opis w temacie pewnie miesza, ale nie wiedziałem jak go opisać smile.gif

Konkretnie chodzi mi o to, że chcę, aby automatycznie wypisywało mi gdzie aktualnie jestem czyli np.

"Home / Dział / Poddział / Tytuł strony"

i oczywiście każdy z powyższych jest linkiem.
Chcę, żeby wypisywało się to w nagłówku.

Mam stronę składającą się z trzech bloków: nagłówek, treść i stopka.

W nagłówku są główne linki, a w treści w zależności od samej treści pojawiają się różne linki z lewej strony.
pliki z treścią są numerowane, więc linki wyglądają mniej więcej tak index.php?=1536

I teraz tak:
Jeśli np. kliknę na któryś link z przedziału od 1001-1099 to ma się pojawić
Home / Dział I / Pod dział I / Tytuł bieżącej strony
Jeśli otworzę stronę klikając na link przedziału od 1101-1199 to ma się pojawić np.
Home / Dział I / Pod dział II / Tytuł bieżącej strony itd.

W sumie różnych działów mogę mieć kilkanaście i fajnie byłoby, gdyby można je było dodawać.

Chciałbym, zeby ten skrypt był w osobnym pliku php i wyświetlany w nagłówku poleceniem include.
Czy coś takiego jest możliwe i czy to jest bardzo trudne?

Czy ktoś może mi w tym pomóc?

pozdrawiam
przedszkolak
MateuszS
No to już zależy od tego jak masz zrobiony system. U siebie stosuję np. takie coś

Strona główna (link do głównej > Kategoria (kategoria w której jest np. artykuł, sprawdzam w jakiej jest bo mam jego ID przypisane do kategorii > Nazwa artykulu (wlasnie z tego index.php?artykul=1212, czyli zmienna GET['artykul'] jest ID artykulu).

To jest kwestia zapytan MySQL
Fifi209
.htaccess i jakiś front controller winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.