Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zlecenie] Spolszczenie platformy SocialEngine [3.1X]
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
_Martin_
Witam,

Jak w temacie proszę o klarowny czas oczekiwania i cene na PW za jaką państwo mogli by mi wykonać te zlecenie.

Opis:

+ Należy spolszczyć, (Z Języka angielskiego) skrypt platformy SocialEngine 3.10 w zwyż tzn jest to jedno spolszczenie działające na wersjach wyższych od 3.10 ale już mniejsza o to:
Do wiadomosci dodam iż maksymalna cena to: 50zł, Kto zaproponuje najszybszy czas wykonania zlecenia oraz cene, to przyjmę jego oferte, i prosze je kierować na PW:

Przykład:
Plik langa zawarty jest w bazie danych:
  1. 103, 1, 'Profile Categories', 'admin_profile, '),
  2. (104, 1, 'Add Category', 'admin_profile, admin_faq, '),
  3. (106, 1, 'Field Title:', 'admin_fields, '),
  4. (105, 1, 'Are you sure you want to delete this category? NOTE: If you are deleting a main category, all subcategories and fields will be deleted as well.', 'admin_profile, admin_fields, '),
  5. (107, 1, 'Category:', 'admin_fields, admin_faq, '),
  6. (108, 1, 'Tab:', 'admin_fields, '),
  7. (109, 1, 'Field Type:', 'admin_fields, '),
  8. (110, 1, 'Text Field', 'admin_fields, '),
  9. (111, 1, 'Multi-line Text Area', 'admin_fields, '),
  10. (112, 1, 'Pull-down Select Box', 'admin_fields, '),
  11. (113, 1, 'Radio Buttons', 'admin_fields, '),
  12. (114, 1, 'Date Field', 'admin_fields, '),
  13. (115, 1, 'Inline CSS Style:', 'admin_fields, '),
  14. (116, 1, 'Field Description:', 'admin_fields, '),
  15. (117, 1, 'Custom Error Message:', 'admin_fields, '),
  16. (118, 1, 'Required:', 'admin_fields, '),
  17. (119, 1, 'Not Required', 'admin_fields, '),
  18. (120, 1, 'Required', 'admin_fields, '),
  19. (121, 1, 'Search Type:', 'admin_fields, '),
  20. (122, 1, 'Do Not Display Search Field', 'admin_fields, '),
  21. (123, 1, 'Exact Value Search', 'admin_fields, '),
  22. (124, 1, 'Range Search', 'admin_fields, '),
  23. (125, 1, 'If you would like your users to be able to search based on this field, choose either an \"Exact Value Search\" or a \"Range Search\". If you select \"Exact Value Search\", results will need to match the exact search value entered by the user. If you select \"Range Search\", users will be able to input minimum and maximum search values. This is useful for numerical fields such as \"price\", \"square footage\", and \"age\". Please note that \"Range Search\" does not work for date fields.', 'admin_fields, '),
  24. (126, 1, 'Allowed HTML Tags:', 'admin_fields, '),
  25. (127, 1, 'By default, the user may not enter any HTML tags into this profile field. If you want to allow specific tags, you can enter them above (separated by commas). Example: <i>b, img, a, embed, font<i>', 'admin_fields, '),
  26. (128, 1, 'Field Maxlength:', 'admin_fields, '),
  27. (129, 1, 'Link Field To:', 'admin_fields, '),
  28. (130, 1, 'If you want this field to link to another URL, enter the link format above. Note that this will override the \"Searchable/Linked\" setting above. Use [field_value] to represent the user\'s input for this field. Examples: <i>Regular link (if user\'s input is a URL - must begin with \"http://\"):</i> <strong>[field_value]</strong><br><i>Mailto link (if user\'s input is an email address):</i> <strong>mailto:[field_value]</strong><br><i>AIM Link (if user\'s input is an AIM screenname):</i> <strong>aim:goim?screenname=[field_value]</strong>', 'admin_fields, '),
  29. (131, 1, 'Regex Validation:', 'admin_fields, '),
  30. (132, 1, 'If you want to force the user to enter data in a certain format, enter the corresponding regular expression above. A preg_match() will be applied when the user enters data. This is optional - if you don\'t understand or need regular expressions, leave this blank.', 'admin_fields, '),
  31. (133, 1, 'Options:', 'admin_fields, '),
  32. (134, 1, 'Label', 'admin_fields, '),

tłumaczenia ponad 2700 lini tekstu średnio po 9 słów w lini, co daje ponad 24 tysiące słów!
smile.gif sPORO LECZ dla chcącego nic trudnego smile.gif
Spawnm
Panie _Martin_ , tyle czasu na forum a nie znamy regulaminu?
Przenoszę.
phpion
Muszę!

Strona A4 u tłumacza kosztuje ok. 30 zł. Na stronie średnio jest 1500 znaków (niech będzie 5 znaków na słowo co daje 300 słów). U Ciebie łącznie jest ich ok. 24 000, co daje 80 stron. Koszt takiego tłumaczenia to 2400 zł, a Ty możesz zapłacić 50 zł laugh.gif

Szczerze życzę powodzenia!
shine
http://www.company.webtower.org/pl/sociale...t-jezykowy.html

i chyba tyle w temacie...
Koleś
Nie wiem po co to piszę, to już było pisane dziesiątki razy, ale nie mogę się powstrzymać... ludzie, którzy przyjmują takie śmieszne oferty nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia. Czasami czuję się tych forach (na Allegro też) jak na ruskim straganie - pełno tandety na śmieszne pieniądze. Szanujcie siebie i swoją pracę.
indexx
Cytat
Nie wiem po co to piszę, to już było pisane dziesiątki razy, ale nie mogę się powstrzymać... ludzie, którzy przyjmują takie śmieszne oferty nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia. Czasami czuję się tych forach (na Allegro też) jak na ruskim straganie - pełno tandety na śmieszne pieniądze. Szanujcie siebie i swoją pracę.

Łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Dlaczego?
Mam spolszczenie do tej platformy w wersji 3.10 jak i 3.16, pisałem kilka dni i co?
Na allegro przez 4 tygodnie jedna osoba kupiła za 69zł, pewnie gdybym sprzedawała za 20zł było by więcej chętnych....
Niestety takie są realia.
Cytat
Szanujcie siebie i swoją pracę.

Łatwo powiedzieć jeśli ma się firmę, pracę dobrze płatną i można robić proste skrypty za 200zł.
Spawnm
Lepiej dać się dymać, prawda indexx winksmiley.jpg
A może szukać aż do skutku i za uczciwe pieniądze?
skowron-line
Tonący brzytwy się chwyta, ale 50pln to przesada, Skoro kolega @_Martin_ daje taką cenę widać sam za takie pieniądze robi i albo nie szanuje swojej pracy albo jest ona takiej jakości że nie można za nią więcej wziąć.
vokiel
No jeszcze co innego tłumaczenie, które robisz raz a sprzedajesz X kopii, a co innego kiedy robisz tłumaczenie na zlecenie, którego nigdy więcej nie wykorzystasz, albo masz na to b małą szansę.

wookieb
Cytat(indexx @ 10.11.2009, 11:52:05 ) *
Mam spolszczenie do tej platformy w wersji 3.10 jak i 3.16, pisałem kilka dni i co?
Na allegro przez 4 tygodnie jedna osoba kupiła za 69zł, pewnie gdybym sprzedawała za 20zł było by więcej chętnych....

A ja w domu zawodowo skupie siarkę z zapałek. I co? 2 kg wyskubane 4 tygodnie roboty I NIKT NIE CHCE SIARKI ani nawet DREWIENEK!
Powód? Gówno to komuś potrzebne. Tak samo social engine. Nikt poważny nie postawi swojego (poważnego) serwisu na czymś takim. A tylko poważni ludzie zakupiliby tłumaczenie.
Po prostu trzeba wiedzieć w co się pchać. Na tym polega biznes.
DawidPaszek
Zróbmy tak, dam Ci narzedzie i wykorzystasz je. Za wskazanie narzędzia
przelej mi te pieniądze na dane podane na mojej stronie.

Skopiuj teksty, jakie masz w pliku i wklej tutaj http://translate.google.pl/
a następnie przekopiuj do paczki językowej - polskiej.

Dawid Paszek.

piotrooo89
google translate śmierdzi tan nawiasem mówiąc.
emp
Mamy wolny rynek każdy może sprzedawać w jakiej cenie mu się podoba lub oddać za darmo i to jest jego decyzja.

"nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia" - to jest wolny rynek i biznes lepszy lub gorszy i nic nie ma to wspólnego z jakimkolwiek szacunkiem tylko z pieniędzmi.

Oferta może i śmieszna dla was, ale oferta i nikt nie karze wam zgłaszać się do tego niepoważnego zlecenia.

Zupełnie nie rozumiem waszego oburzenia winksmiley.jpg
indexx
Cytat(emp @ 10.11.2009, 13:40:15 ) *
Mamy wolny rynek każdy może sprzedawać w jakiej cenie mu się podoba lub oddać za darmo i to jest jego decyzja.

"nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia" - to jest wolny rynek i biznes lepszy lub gorszy i nic nie ma to wspólnego z jakimkolwiek szacunkiem tylko z pieniędzmi.

Oferta może i śmieszna dla was, ale oferta i nikt nie karze wam zgłaszać się do tego niepoważnego zlecenia.

Zupełnie nie rozumiem waszego oburzenia winksmiley.jpg

Zgadzam się. Wszyscy będą pisać, że za tanio i robota jest droższa ale nie łatwo jest wejść na rynek z czymś co już jest i robić z siebie geniusza, że zrobi się to lepiej.

Spoko, dajcie mi odpowiedni kapitał, założę firmę i będę robił za godziwą kasę, a nie gadacie, że śmieszne pieniądze. Może dla was tak.

Cytat
Powód? Gówno to komuś potrzebne. Tak samo social engine. Nikt poważny nie postawi swojego (poważnego) serwisu na czymś takim. A tylko poważni ludzie zakupiliby tłumaczenie.
Po prostu trzeba wiedzieć w co się pchać. Na tym polega biznes.

Może i nikt, a może jednak ktoś. Ni każdy ma 10tyś, żeby zlecić napisanie takiego skryptu, poza tym jeśli ktoś tworzy stronę niszową, np dla miłośników szydełkowania nie będzie wydawał na to kolosalnych pieniędzy.

Cytat
Lepiej dać się dymać, prawda indexx winksmiley.jpg
A może szukać aż do skutku i za uczciwe pieniądze?

Nie każdy może pozwolić sobie na luksus pracy za godziwe pieniądze i liczenie na fart, że ktoś się trafi kto akurat kupi mój produkt.
wookieb
Tak ale użytkownicy tworzący stronę niszową tak naprawdę nie chcą wydawać NIC na takie strony (spójrz na forum ile jest takich tematów, co lepsi chcą robić BIZNES za darmo i potem powstaje mnóstwo agencji, które wykładają się po paru problemach wydajnościowych). Możliwe, że przez to masz taki mały popyt na twoje tłumaczenie.
indexx
Cytat(wookieb @ 10.11.2009, 14:42:56 ) *
Tak ale użytkownicy tworzący stronę niszową tak naprawdę nie chcą wydawać NIC na takie strony (spójrz na forum ile jest takich tematów, co lepsi chcą robić BIZNES za darmo i potem powstaje mnóstwo agencji, które wykładają się po paru problemach wydajnościowych). Możliwe, że przez to masz taki mały popyt na twoje tłumaczenie.

Może i masz rację, ale prawda jest taka, że ciężko znaleźć coś na czym można zarobić bez większego wkładu finansowego.
Dla przykładu spolszczenie JomSocial schodzi na allegro po 39zł, nie ma sensu robić konkurencji bo i tak wszyscy będą brali od tamtego użytkownika, chociażby ze względu na zniżkę, której ja nie mogę zaproponować.
Więc pozostaje tłumaczenie tego co inni omijają z nadzieją, że ktoś się na to skusi.
_Martin_
Już się porozumiałem
z indexx'em więc już po sprawie thx wszystkim smile.gif
P.S Do komentarzy panów powiem tyle, to tylko oferta wkoncu nie interesowałem się tak dogłębnie znam sam angielski sam se radziłem, a tyle słówek no macie racje ale nigdy w zyciu nie stykałem sie z tym tematema tu tyle komentarzy jeszcze atakujacych moją osobę, a idzie to napisać po dorosłemu hehehe pOzdroqwionqa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.