Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] Przekierowanie na url po wykonaniu akcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
kristos44
Sytuacja wygląda następująco. Mam zdefiniowaną akcję, która wykonuje działanie na bazie danych. Po zakończeniu tego działania chciałbym, aby nastąpiło przekierowanie na url. Próbowałem użyć _forward, ale on po prostu wykonuje wskazaną akcję w miejscu wywołania, czyli wstawia mi widok, który wygeneruje w miejscu wywołania. Natomiast użycie _redirect powoduje błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in C:\AppServ\www\pieczaryzend\application\bootstrap.php, line 1' in C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Response\Abstract.php:281 Stack trace: #0 C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Response\Abstract.php(147): Zend_Controller_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Action\Helper\Redirector.php(201): Zend_Controller_Response_Abstract->setRedirect('/pieczaryzend/p...', 302) #2 C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Action\Helper\Redirector.php(348): Zend_Controller_Action_Helper_Redirector->_redirect('/pieczaryzend/p...') #3 C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Action\Helper\Redirector.php(431): Zend_Controller_Action_Helper_Redirector->setGotoUrl('Klasy', Array) #4 C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Action.php(676): Zend_Controller_Action_Helper_Redirector->gotoUrl('Kla in C:\AppServ\www\pieczaryzend\library\Zend\Controller\Response\Abstract.php on line 281

W jaki sposób zrealizować to przekierowanie ?
seth-kk
nie przekierowanie jest problemem
czy uzywasz echo/print w bootstrapie lub helperach? wyglada jakbys zaczal wysylac content za wczesnie
kristos44
Już wiem co było problemem. Korzystałem z Notepada++, a on ma taką przypadłość, że wstawia niewidoczne podczas edycji znaczki w kodzie. Nie widać ich również kiedy odpala się stronę w przeglądarce, aż od czasu gdy zmieni się kodowanie na inne niż zadeklarowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.