Przejrzałem już wiele wątków na wielu forach/grupach dyskusyjnych nt. problemów z uploadem plików w symfony z Doctrine, lecz wszędzie podawano takie rozwiązanie, które jest identyczne z moim, a nie działa. Do rzeczy:
W tabeli "zdjęcia" mam kolumnę "plik" typu string(255)
Teraz mój plik formularza dla tego modelu:
'file_src' => sfConfig::get('sf_upload_dir'), 'edit_mode' => false, 'is_image' => true )); 'path' => sfConfig::get('sf_upload_dir'), 'mime_types' => 'web_images' ));
I metoda processForm() wygenerowana przez doctrine:
protected function processForm(sfWebRequest $request, sfForm $form) { $form->bind($request->getParameter($form->getName()), $request->getFiles($form->getName())); if ($form->isValid()) { $zdjecia = $form->save(); $this->redirect('zdjecia/edit?id='.$zdjecia->getId()); } }
Czyli niby wszystko ok i nie ma żadnych "śmieci" wtrąconych przeze mnie. No i zawsze przy wysyłaniu formularza plik jest ładnie uploadowany na serwer, lecz wywala mi taki błąd:
Kod
500 | Internal Server Error | Doctrine_Validator_Exception
Validation failed in class zdjecia
1 field had validation error:
* 1 validator failed on plik (type)
Validation failed in class zdjecia
1 field had validation error:
* 1 validator failed on plik (type)
Za nic nie mogę zrozumieć, o co mu chodzi. Na oficjalnej stronie jest dokładnie tak samo, więc nie wiem gdzie tkwi problem. Dodam, że tak samo dzieje się w admin-generatorze.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.