Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sonda - Dlaczego odpowiadamy na posty innych użytkowników forum?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
darko
Witam. Proponuję dzisiaj udział w prostej sondzie.

Wielokrotny wybór. Sonda założona z ciekawości, jakie padną odpowiedzi.

ps. proszę wpisywać propozycje innych odpowiedzi
mike
Bo jestem Mistrzem Ciętej Riposty i większość postów traktuję jako trening tongue.gif
Puciek
Cytat(mike @ 20.11.2009, 15:35:12 ) *
Bo jestem Mistrzem Ciętej Riposty i większość postów traktuję jako trening :P
Ty to jestes glowa krowy a nie mistrz :>
skowron-line
@mike
Cytat
Bo jestem Mistrzem Ciętej Riposty i większość postów traktuję jako trening tongue.gif

@Puciek
Cytat
Ty to jestes glowa krowy a nie mistrz snitch.gif

zaczyna się.
scanner
Tak szybko jak się zaczęło, może się skończyć, więc - uwaga na słowa Panowie. Patrzę na Was.
darko
Cytat
zaczyna się.

Ech... chciałem założyć sondę bez możliwości postowania... Panowie! Spokój! Od głów krów (?) się nie wyzywamy.
Wicepsik
  1. pomagam innym, bo sam uczę się przy tym
  2. a co mam innego robić na forum php.pl?
  3. bo lubię

smile.gif
skowron-line
@daro pamiętaj kto się czubi ten się lubi a Ci panowie mają taki sposób na okazywanie wzajemnej sympatii.
Puciek
Oj panowie, tozto z tego samego kawalu ktory przywolal mike nazywajac sie mistrzem cietej riposty. Odrobina dystansu i znajomosci klasyki ;p
darko
W porządku, nie się czubią byleby bez wulgaryzmów, bo mi sondę zamkną smile.gif
ShadowD
Bardzo dobry pomysł z tą sondą, ciekawe ile osób przyzna się tak jak ja do pazerności... haha.gif
Crozin
sam(a) nie wiem dlaczego to robię to chyba to samo co sam(a) nie wiem

Pytania pewnie wymyślałeś w trakcie pisania wątku?
marcio
Cytat(ShadowD @ 20.11.2009, 16:17:06 ) *
Bardzo dobry pomysł z tą sondą, ciekawe ile osób przyzna się tak jak ja do pazerności... haha.gif

Podpis:

Cytat
Pomogłem Ci?? - Jeśli tak kliknij na pomógł i uszczęśliw mnie...

Wiele osob na forum ma takie cos w podpisie smile.gif i wiele jest naprawde pazernych ja wybralem opcje:

Kod
1,5,14
Daiquiri
1, 2, 5, 14 i "bo mam czas".
Shadowsword
Bo jestem pazerny na punkty pomógł snitch.gif

Poza tym "pomagam" głównie w ocenianiu stron, więc mogę sobie pooglądać i po krytykować pracę innych!
darko
Jak na razie wnioski są następujące: pomagamy, ponieważ:

- pomagając sami się uczymy (utrwalamy swoją wiedzę)
- lubimy pomagać
- sami kiedyś potrzebowaliśmy pomocy (może w ten sposób spłacamy pewien "dług" wobec innych, którzy kiedyś nam pomagali ?)

czekam na propozycje nowych odpowiedzi, chciałbym później połączyć tę sondę z kolejną, w której będę pytał o sens punktów POMÓGŁ oraz o to, co sądzicie o osobach, które mają np. 700 postów i 0 pomógł...
marcio
Cytat
czekam na propozycje nowych odpowiedzi, chciałbym później połączyć tę sondę z kolejną, w której będę pytał o sens punktów POMÓGŁ oraz o to, co sądzicie o osobach, które mają np. 700 postów i 0 pomógł...

To samo co o tych co maja 1000 postow i 200 pomogl nie oceniam osoby po ilosciach pomogl na forum tongue.gif.

Sa tu tacu co maja mniej pomogl odemnie znaja sie na rzeczy x4 lepiej niz ja biggrin.gif

mike
Cytat(Puciek @ 20.11.2009, 15:58:34 ) *
Oj panowie, tozto z tego samego kawalu ktory przywolal mike nazywajac sie mistrzem cietej riposty. Odrobina dystansu i znajomosci klasyki ;p
Nie zajarzyli, hehe :-)
Daiquiri
Cytat(darko @ 20.11.2009, 16:44:35 ) *
co sądzicie o osobach, które mają np. 700 postów i 0 pomógł...
Co sądzę? Że osoby, którym pomogły nie przyznały im pomógł (bo np. o tym nie wiedziały) a one same nie czują potrzeby zgłaszania się do moderacji? Myślę, że znajdzie się jedynie kilku desperatów z dużą ilością czasu, które naklepią 700 postów o pierdołach. Chyba, że te 700 postów to np. prośby o pomoc smile.gif.
Lion_87
Ej ja mam 700 tongue.gif
Jak wiem to pisze ...a chociaż staram się.
thek
Ja głównie dlatego, że mam naturę osoby, która lubi pomagać. Poza tym mi też inni kiedyś pomagali to czemu ja mam być chamem? Już na studiach spotkałem się z "chomikami" i do tej pory osób takich raczej staram się unikać. Jeśli ktoś ma wiedzę, to czemu nie miałby się nią dzielić? Oczywiście mówię o sensownym pomaganiu, a nie odwalaniu za kogoś jego pracy. Trzeba odróżniać szukających pomocy od szukających frajera. Mam nadzieję, że tutaj Ci drudzy szybko będą "wylatywali" smile.gif Choć z drugiej strony ta moja chęć pomocy innym czasami jest odbierana opacznie, gdy chcę coś wyjaśnić do końca w szczegółach, wtedy powtarzam treść, która już się przewinęła ale rozszerzam ją, choć bywa odbierana jako powtarzanie czegoś w wątku. No ale po zwróceniu mi na to uwagi ograniczam się smile.gif
ShadowD
@marcio Niewiele osób wie dlaczego mam taki opis, raczej nie kierowałem się w nim wyłudzaniem pomógł, a skomentowaniem słów @nospora który stworzył temat od razu po wejściu aktualizacji z znaczkiem. W nim było coś w stylu "Jeśli ktoś Ci pomógł, zaznacz pomógł i uszczęśliw go". Bywało, że byłem nazywany desperatem i to nie jednokrotnie. ;]

@mike Może nie wkładaj wszystkich do jednego worka, hmmm?

Można by dodać coś w rodzaju:
- Bo pozjadałem wszystkie rozumy.
- Czuję wyższą potrzebę.
- Spełniam się w ten sposób.
- Wiem, że jeśli pomogę ktoś kiedyś się odwdzięczy o ile będę tego potrzebował.
- Zależy mi na jak największej ilości postów, a przy okazji czasem pomogę.
- Zależy mi na rozroście forum, a przy okazji pomagam.

Pazerność haha.gif

Proponował bym dodanie numerków przed każdą opcją...
mike
Cytat(thek @ 20.11.2009, 21:02:23 ) *
Oczywiście mówię o sensownym pomaganiu, a nie odwalaniu za kogoś jego pracy. Trzeba odróżniać szukających pomocy od szukających frajera.
A większość pytających na tym foeum to właśnie poszukujący frajerów.
Nie to co kiedyś. Kiedyś ludzie chcieli się uczyć. Teraz chcę dostać odpowiedź, którą można wkleić.
marcio
Cytat(mike @ 20.11.2009, 21:36:26 ) *
Nie to co kiedyś. Kiedyś ludzie chcieli się uczyć. Teraz chcę dostać odpowiedź, którą można wkleić.

fakt.

Ale irytuja mnie tez osoby ktore upominaja sie o pomogl.

Gdyby nie bylo pomogl ani licznika postow nikt by nie pisal....?

vokiel
Cytat(marcio @ 20.11.2009, 22:01:15 ) *
Może na forum zostałyby tylko pytania bez odpowiedzi... biggrin.gif

Dodałbym odpowiedź:
17. Bo pomoc innym sprawia mi satysfakcję, lubię uczucie, że jestem potrzebny (przydatny) snitch.gif

Cytat(mike @ 20.11.2009, 21:36:26) *

Może limit wypowiedzi przed założeniem nowego tematu by coś pomógł. Zauważam, że czekanie na gotowca często występuje u osób z ilością postów równą 1 - wliczając w to posta z żądaniem podania rozwiązania. Jak zawsze problem, nie cierpiący zwłoki. Bo on/ona chce, potrzebuje na już, wiec daj! Może jakieś ograniczenia utemperowałyby tych szybkich, co się rejestrują, wrzucają nowy temat i ani widu, ani słychu...
thek
Wiesz mike... Kiedyś na naukę patrzyło się inaczej. Zresztą życie też było ciut inne. Nie takie "zabiegane". Obecnie większość ma postawę roszczeniową zupełnie bezzasadnie. Najgorsze jest to, że ludzie po studiach mają kiepsko z perspektywami. Zauważ, że obecnie "model człowieka sukcesu" to ktoś po zawodówce lub góra liceum, który wyjechał za granicę na kilka lat, uciułał kasy i rozkręca swój biznes najmując studentów, którzy generują mu przychód, a on w tym czasie kończy coś zaocznie byle mieć papierek. Ewentualnie korzystający ze znajomości i pleców.

Prawda jest niestety taka, że fachowiec w starciu z kumoterstwem przegra jako "ten z zewnątrz".

Sam nie lubię gotowców bo uważam, że to nie uczy wcale. Człowiek najwięcej się dowie gdy napotyka problem i musi go rozgryźć, zrozumieć. To dodatkowo sprawia satysfakcję. Przynajmniej mi smile.gif Wiele osób zarzuca mi choćby teoretyzowanie, zagłębianie się w szczegóły i mają rację. Ale taki już mój urok, że staram się myśleć: "A gdyby to zrobić nieco inaczej..." winksmiley.jpg
Dlatego lubię zadawać pytania i podsuwać bardziej algorytm rozwiązania niż gotowca z kodem. Bo algorytm nie zawsze determinuje sposób implementacji rozwiązania i dodatkowo pobudza do myślenia bardziej abstrakcyjnego. Co z tego, że ja widzę po rzuceniu pytania rozwiązanie w kodzie, skoro łatwo przekuwam myśli na algorytm, w którym być może znajdę lukę logiczną, a która pozwoli mi przebudować schemat działania i podpowie lepsze rozwiązanie niż początkowe.

Obecnie niestety ludzie są przyzwyczajeni do posiadania wszystkiego jak najszybciej, niezależnie od jakości tegoż. Woli wszamać frytki niż stanąć przy piecu i coś sobie upichcić. Sam nieraz to odczuwam, ale staram łagodzić tę presję i choćby w weekend zwolnić tempo życia. Choć i tak stwierdzam, że zbyt długo nie sięgałem już po książkę choćby. Ostatnio jakoś z 2 miesiące temu. Oczywiście mówię tu o literaturze a nie lekturach specjalistycznych biggrin.gif Bo manuale to niemal cały czas są gdzieś na podorędziu. Teraz idę. Dziewczyna w wyrku leży... Niech się trochę poprzytula smile.gif To też coś, na co trudno znaleźć czas, gdy córeczka wrzeszczy i domaga się uwagi przez większość dnia i wieczora winksmiley.jpg
skowron-line
Cytat(darko @ 20.11.2009, 16:44:35 ) *
co sądzicie o osobach, które mają np. 700 postów i 0 pomógł...

Sądze i wiem że takie osoby są na forum dłużej niż opcja pomógł. Wielu pewnie nie pamięta no ale takie czasy też były.
Ale irytuja mnie tez osoby ktore upominaja sie o pomogl.

No i podpisy w sygnaturkach w stylu "pomogłem kliknij pomoógł" albo "kliknij pomógł tobie nie szkodzi a innym pomaga" ten ostatni to mój ulubiony jak bym pamiętał nick to bym napisał do moda żeby za niego kliknął że z pazery to robi smile.gif

erix
Choroba, ponad 90% odpowiedzi pasowało... dry.gif

Tylko nie wiem, co Ci przyszło do głowy z tym jestem moderatorem/administratorem i za to mi płacą - jakoś nie widziałem jeszcze ani grosza za moderowanie. tongue.gif
thek
Erix... Pewnie zwyczajowa formułka winksmiley.jpg Co do punktów pomógł to mnie to ani ziębi, ani grzeje. Daje w pewien sposób pogląd na to, co ewentualnie może wiedzieć user, ale z mojej praktyki wiem, że nieraz jest to przesadzone, gdy ten sam użytkownik w jednym temacie może dostać po kilka takich punktów, choć przecież jeden by wystarczył. Bardziej moim zdaniem jest miarodajny stosunek pomógł do wszystkich postów. Im wyższy tym większa szansa na to, że user rzeczywiście ma wiedzę, która coś już sobą reprezentuje. Dla mnie taką granicą jest przy małej (tak do 500) ilości postów jakieś 10%, ale im więcej to spada ona ze względu na fakt, iż funkcjonalność nie była od początku. Dodatkowo myślę, że staż także w pewien sposób w połączeniem z ilością postów daje pewien wgląd. Mała liczba postów w dużym okresie i względnie dużo pomógł -> user mało aktywny, ale jak już napisze to z sensem. Dużo postów, mały okres czasu, takie sobie pomógł -> możliwe, że spamer. I tak dalej w kombinacjach. To ile ktoś potrafi naprawdę można dopiero ocenić po pewnym okresie bieżącego pisania na forum. Ja mam swoje zdanie na temat pewnych osób wyrobione już i wiem od kogo można oczekiwać ewentualnej fachowej odpowiedzi w temacie, choć wiem też, że akurat w moich problemach dotychczasowych raczej ciężko było komukolwiek. No ale są problemy proste i trudne. A na te drugie niestety wielu nie jest przygotowanych.
erix
Chyba idealnie by było, gdyby pomógły były nie jednostkowe (1pkt, etc), tylko kilka punktów w zależności od kalibru tematu, etc.

Tylko wtedy musiałaby byc jakaś zasada, wg której byłyby odpowiednio przyznawane; albo przez ekipę (co wiązałoby się, niestety, z dodatkowym nawaleniem roboty :/), albo wg tzw. karmy, jak jest w pewnych skryptach forum (wtedy głosowane przez użyszkodników). Ale to tylko tzw. rozkminy. winksmiley.jpg
Spawnm
Ale pomógł miał tylko symbolizować że problem został rozwiązany i wskazać post z rozwiązaniem, bez jaj z tymi głosowaniami, mocą pomógł itp...
thomson89
Cytat("thomson89")
pomagam innym, bo sam uczę się przy tym
sam(a) nie wiem dlaczego to robię
bo znam odpowiedź
a co mam innego robić na forum php.pl?
bo lubię
bo mam czas
nasty
Miejsce pracy: Warszawa

Wymagania
  • Dobra znajomość PHP5.
  • 2 lata doświadczenia na podobnym stanowisku
  • Co najmniej 500 punktów pomógł na forum php.pl

Mile widziane
  • Znajomość frameworku XXX
  • 1000 punktów pomógł na forum php.pl

Oferujemy
  • Praca w młodym i dynamicznym zespole
  • Możliwość rozwoju
  • Atrakcyjne warunki zatrudnienia

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na PM.
Pawel_W
@up
zły dział <lol2> ^^

@topic
a ja pomagam m.in. żeby "zabić" czas albo poznać nowe funkcje w php ;o
230005
Cytat
Zauważam, że czekanie na gotowca często występuje u osób z ilością postów równą 1 - wliczając w to posta z żądaniem podania rozwiązania. Jak zawsze problem, nie cierpiący zwłoki. Bo on/ona chce, potrzebuje na już, wiec daj! Może jakieś ograniczenia utemperowałyby tych szybkich, co się rejestrują, wrzucają nowy temat i ani widu, ani słychu...

Byłem kiedyś zarejestrowany na forum literackim i tam takie coś odegrało pozytywną rolę. Nieraz i nie dwa zdarzało się, że ktoś wrzucił (często nawet fajne) opowiadanko, albo fragment, parę osób spędziło trochę czasu nad lekturą i wychwytywaniem oraz wytykaniem napotkanych błędów, a potem autor nawet nie pisząc "dziękuję" znikał. Mnie to osobiście wkurzało, bo nawet jeśli tekst był dobry, to chciałem żeby ktoś mi się odwdzięczył krytyką mojego tworu, a robili to raczej stali bywalcy owego forum. Po jakimś czasie wprowadzono zasadę: kilka komentarzy do cudzych utworów - pozwolenie na publikację tekstu. A Bóg to zobaczył i wiedział, że było dobre smile.gif. Na tym forum nie sądzę jednak żeby to komukolwiek służyło. Swoich początków tutaj nie pamiętam i nie chce mi się szukać, ale przeczytawszy wyżej zamieszczony cytat pomyślałem, co by się stało gdybym się jednak wtedy nie zarejestrował i miał teraz jakiś problem w pracy, który faktycznie wymaga natychmiastowego rozwiązania? Terminy gonią, znikąd pomocy, a ja siedzę po uszy w gównie smile.gif. Wiadomo, że często trafiają się pijawki, może nawet ktoś mnie za taką wziął, ale nie przesadzajmy - jeśli nie chcesz takiej pijawce pomóc, to tego nie rób. A jeśli ktoś inny, łasy na punkty zechce jednak pomóc, to dlaczego mu to uniemożliwić? Będzie to kolejny link w google, który może jakiemuś zagubionemu programiście ocalić życie smile.gif.
darko
nasty smile.gif dobre podsumowanie...

erix właśnie problem polega na tym, że punkty pomógł są zbyt subiektywne, uznaniowe i nie są miarodajne, pamiętajmy, że punkt punktowi nierówny.

Mam w sygnaturce: pomógł? to kliknij. Przyznaję się do plagiatu (nie pamiętam od kogo). Nie dziwię się, że ludzie mają takie podpisy. Ja mam swój dlatego, że... jestem pazerą na te punkty (nawet we własnej sondzie się nie przyznałem, ech...) jakoś tak lepiej się robi widząc, że coś się komuś przydało smile.gif Jestem nowy na forum i - czytając odpowiedzi - w pierwszej kolejności patrzę na właśnie ilość punktów pomógł, coś mi to mówi o jakości odpowiadającego, (to coś jakby zaufanie?). Rozwala mnie możliwość upominania się o punkty, ktoś to w ogóle stosuje? Żenada.
nasty
hehe, rozumiem płatności w złotówkach, butelkach wódki, przelewem na konto ale eurogąbki, punkty pomógł itd.. ? żeby być na nie pazerny? biggrin.gif
mike
Cytat(darko @ 21.11.2009, 14:40:38 ) *
Rozwala mnie możliwość upominania się o punkty, ktoś to w ogóle stosuje? Żenada.
Masz takie upomnienie się w sygnaturze i jednocześnie twierdzisz, że to żenada? No cóż, gratuluję.
MateuszS
21: Chcę przejąć władzę nad światem.
erix

tylko który to z nich wtedy?
darko
Cytat
Masz takie upomnienie się w sygnaturze i jednocześnie twierdzisz, że to żenada? No cóż, gratuluję.

To nie jest upomnienie, a remainder. Chodziło mi o upominanie się kontaktując się z adminem/moderatorem.
Daiquiri
Cytat(darko @ 21.11.2009, 14:40:38 ) *
Rozwala mnie możliwość upominania się o punkty, ktoś to w ogóle stosuje? Żenada.
To trąci trochę hipokryzją. A czym to rożni się od Twojej sygnatury? Skoro poza Twoją "pazernością" na punkty ( party.gif ) widzisz w nich jakiś sens, to czym różni się zgłoszenie do moderatora (bo np. autor tematu jest gościem na tym forum lub nie rozumie/nie zauważył takiej opcji) od Twojej prośby w podpisie? Że niby Twoja sygnatura to "przypominacz"? No proszę Cię...
sztosz
Nie czytałem w ogóle wątku. Ja odpowiadam, bo nie raz znalazłem na forach pomoc w problemie którego nie potrafiłem sam rozwiązać i miła mi jest świadomość tego że być może mnie uda się komuś pomóc.
darko
Ok, faktycznie można to tak odebrać, zmieniam sygnaturkę...
vokiel
2 strony wątku o pomaganiu spowodowały zmianę stopki u darko i idące z tym zrozumienie tematu. Pozytywnie smile.gif

OT: Można teraz zrobić ankietę z pytaniem: "Czy wątek o pomaganiu pomógł Ci zrozumieć ideę opcji pomógł" biggrin.gif

Ilość punktów pomógł, czy ich stosunek do ilości wszystkich wypowiedzi jest jakąś tam informacją, ale tylko niewielką, cząstkową. Ta i wiele innych pomaga tworzyć odczucie, obraz danej osoby, ale nie jest tego wykładnikiem. Najważniejsze są wypowiedzi. Przecież są osoby, które dużo piszą, a niewiele te pisanie wnosi. Są też takie, które raczą nas wieloma ciekawymi, wartościowymi wypowiedziami, a nie dostają za to pkt. Nie ma reguły.
IMHO najważniejszą informacją jaka płynie z tego magicznego przycisku "pomógł" jest ta, że podczas przeglądania "Najnowszych postów" widzę, które już zostały rozwiązane. Gdy nie mam dużo czasu, to je po prostu pomijam, a skupiam się na tych oczekujących rozwiązania.
thek
Z tym omijaniem tematów vokiel to masz rację. Też najczęściej je omijam wtedy.

Z tym wyznacznikiem to tylko z grubsza u mnie jest. Gdy ktoś ma malutką liczbę postów to nie stanowi to przecież żadnej gwarancji nawet duży procentowo udział "pomógł". Też staram się patrzeć na całokształt wypowiedzi, ale takie pobieżne zerknięcie na starcie pozwala wstępnie ocenić z kim się może mieć do czynienia. Aktywni oczywiście się "znają" między sobą i tutaj liczba postów czy ilość "pomógł" nie mają znaczenia, gdyż ich wypowiedzi się po prostu widuje każdego dnia i wiadomo jaką posiadają wiedzę oraz w jakim zakresie tematycznym się wypowiadają. No ale to już wiedza znana raczej tylko aktywnym i ktoś nowy na forum nie ma szans od razu konkretnych specjalistów wyłowić. Zresztą "pomógł" są też tylko mocno orientacyjne, gdyż nie dają wiedzy na temat znajomości danego usera co do konkretnych technologii w jakich jest mocny i w jakich się wypowiada. Nigdy nie wiadomo czy pomógł w dziedzinie JS, SQL, PHP. Brak więc pewnego doprecyzowania i by się tego dowiedzieć trzeba by przeglądać w jakich tematach dany user owe punkty dostał.
nospor
Cytat
w której będę pytał o sens punktów POMÓGŁ oraz o to, co sądzicie o osobach, które mają np. 700 postów i 0 pomógł...

Widać po tym pytaniu, kto tu jest dłużej a kto nie....
W kwestii wyjaśnienia:
Opcja POMÓGŁ została wprowadzona stosunkowo niedawno. Patrzenie na liczbę postów i na liczbę POMOGŁ i sobie robienie jakiś stosunków z tego to poroniony pomysł.
Spójrz na moją liczbę postów, podziel sobie przez liczbę POMOGŁ i kurka.... ja tylko bezwartościowe posty nabijam.
No ale zaraz, a może ten stosunek jest mizerny, bo opcję POMOGŁ wprowadzono dopiero wtedy gdy miałem już ponad 10 000 postów.... winksmiley.jpg Ten "mega problem" dotyczy wielu starych wyjadaczy na forum.
Jak już tak bardzo chcesz na to patrzeć, to patrz też na datę rejestracji.
darko
Do głowy mi nie przyszło zakładając niniejszą sondę, że wywołam jakąkolwiek dyskusję, może też przez to, że nie wiedziałem, że w sondzie też można się wypowiadać. Dopiero po pierwszych postach zrobiłem edit tematu, później następny. Co do punktów pomógł, to taki wątek poboczy, choć raczej można odnieść wrażenie, że zrobił się z tego główny. nospor podałeś jeszcze jeden argument za tym, żeby uważać te punkty za mało istotną informację, która gdzieś tam się pojawia, głównie w celu informacyjnym, że dany temat jest już rozwiązany i nie ma sensu dalej postować. Nie mniej jednak dziękuję wszystkim za udział w sondzie i dyskusji. Odpowiedzi najczęściej się pojawiające, to te, których się właśnie spodziewałem.

Pozdrawiam! Temat do zamknięcia.
nasty
Cytat(nospor @ 23.11.2009, 07:50:28 ) *
Widać po tym pytaniu, kto tu jest dłużej a kto nie....
W kwestii wyjaśnienia:
Opcja POMÓGŁ została wprowadzona stosunkowo niedawno. Patrzenie na liczbę postów i na liczbę POMOGŁ i sobie robienie jakiś stosunków z tego to poroniony pomysł.
Spójrz na moją liczbę postów, podziel sobie przez liczbę POMOGŁ i kurka.... ja tylko bezwartościowe posty nabijam.
No ale zaraz, a może ten stosunek jest mizerny, bo opcję POMOGŁ wprowadzono dopiero wtedy gdy miałem już ponad 10 000 postów.... winksmiley.jpg Ten "mega problem" dotyczy wielu starych wyjadaczy na forum.
Jak już tak bardzo chcesz na to patrzeć, to patrz też na datę rejestracji.

Dodatkowo, 70% moich wypowiedzi jest na hydepark smile.gif jakby tutaj były liczone posty to bym miał z 10 000 000 postów. Na hydepark też nikt nie "pomaga" ;-)
nospor
Cytat
Dodatkowo, 70% moich wypowiedzi jest na hydepark

Cytat
jakby tutaj były liczone posty to bym miał z 10 000 000 postów

ałć.... z matematyki to ty kiepski byłeś/jesteś
to jest proste równanie, teraz masz 600 postow, 70% postów jest jeszcze nie policzonych, to dalekko temu rozwiązaniu do liczby co ty podałes tongue.gif

Poza tym jaki to ma związek do stosunku liczby postow do liczby POMOGL? No zaden, posty nabijasz takimi postami i tyle winksmiley.jpg

edit down:
to była liczba przybliżona. podanie dokładnej liczby nadal nie poprawia twojego poziomu matematycznego tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.