Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Fret
Sciagnelem sobie spakowany skrypt ze strony www.skrypty.webpc.pl. (jest to akurat ksiega gosci "sanneo") rozpakowałem, ale nie wiem co dalej. Mam zainstalowana joomle 1.5. Gdzie mam umiescic te wszystkie pliki?questionmark.gif?
taro
Ściągnij sobie może jakąś księgę gości dedykowaną do Joomli, bo rozumiem, że chcesz ją właśnie uruchomić "na niej".

http://www.joomla.pl/component/option,com_...,112/Itemid,66/

Tutaj coś jest.

Instalacja to gdzieś się wchodziło w Panel Administracyjny > Moduły czy jakoś tak i tam będzie instalacja.

Pozdrawiam.
Fret
Sciagnelem sobie z tej strony jaka mi podales. Wchodze w panel administratora chce instalowac ale nie wiem jakim plikiem mam to zrobic bo to co pobralem rozpakowalem ale jest tam duzo plikow i folderow?? Co zrobic??
R4D3K
Cytat
nie wiem jakim plikiem mam to zrobic bo to co pobralem rozpakowalem ale jest tam duzo plikow i folderow?? Co zrobic??

O przeczytać pliku readme.txt to już nie łaska ?
Fret
Łatwo powiedziec, mondrala sie znalazl. Jestem nowicjuszem i zazwyczaj nie ma pliku "readme" albo jest po angielsku. Moze wytlumaczysz mi to po polsku??
R4D3K
Ech, trzeba wykazać choć trochę chęci, zainteresowania, jak widać nie każdy programistą zostać może.
specjalnie dla ciebie ściągnąłem EasyBook 1.1. ISO Hit! ze strony http://www.joomla.pl/component/option,com_...,112/Itemid,66/
Rozpakowuje pliki i proszę mam plik readme.txt exclamation.gif!
Cytat
2. Installation-Instructions:
---------------------------------------
2.1
---
The installation for the german Easybook version is configured by default. The only thing you have to do is to install the zip-file JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip using the Componentinstaller in the Joomla!-Backend.

2.2
---
To install the english version of the Easybook, you'll have to unpack the zip-file JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip and rename the existing .xml-file it for example into easybook.xmlde. After that you'll have to rename the easybook.xmlen into easybook.xml and zip all the files and folders. Now you can install the zip-archiv using the Componentinstaller in the Joomla!-Backend.

Naprawdę bardzo trudny angielski... ale odpalasz tłumacz google i masz :
jak coś to link: http://translate.google.pl/translate_t?cli...a=N&tab=wT#

Cytat
2.1
Instalacji wersji niemieckiej Easybook jest domyślnie skonfigurowany. Jedyne co musisz zrobić, to zainstalować plik zip JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip przy uzyciu Componentinstaller w Joomla!-Backend.
2.2
Aby zainstalować angielską wersję Easybook, musisz rozpakować plik zip JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip i zmień nazwę istniejącego. XML to na przykład na easybook.xmlde. Po tym będziesz musiał zmienić nazwę easybook.xmlen w easybook.xml zip i wszystkie pliki i foldery. Teraz możesz zainstalować przy pomocy archiwum ZIP Componentinstaller w Joomla!-Backend.

Uff jakie to męczące ! Razem znapisaniem tego posta zajeło mi 1,5 minuty ! Ech urobiłem się po pachy aż ide spać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.