Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [phrame] Poszukuję dokumentacje/tutoriale do tego frameworka
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
roofoos
Strona główna taka sama od miesięcy
W internecie szału nie ma na ten temat, znalazłem jakiś "Phrame user Guide" ale to słabość straszna
Dostałem w spadku aplikację i chcę to przenieść na coś 'świeżego', a bez info o podstawowych mechanizmach trochę jak ślepy we mgle...
phpion
Dlaczego więc celujesz w coś, co nie posiada dokumentacji? Nie lepiej wybrać inny framework? Taki, do którego jest dostępna dokumentacja oraz wsparcie społeczności (może Ci uratować tyłek).

PS: ze swojej strony polecam Kohana
k_@_m_i_l
Tak jak już powiedział phpion nie celuj w coś, co nie ma żadnej dokumentacji/społeczności.
Również ze swojej strony polecam Kohane, bardzo dobry framework, przyjazny do nauki, stosunkowo prosty do nauki.
A jeżeli szukasz czegoś z pełną polska dokumentacją, to sprawdź to :
http://www.yiiframework.com/doc/guide/pl/index

PS. Nie używałem Yii, więc nie mogę na jego temat za dużo powiedzieć, aczkolwiek gdzieś czytałem, że jest ponoć bardzo wydajny, ale nie wiem czy to prawda:)
roofoos
Nie słuchajcie, wcale w to nie celuję ale muszę-chcę pewne ogólniki sobie przyswoić- samą kwintesencję coby dokładnie rozpracować tą aplikację
bo przesiadka będzie najprawdopodobniej na kohanę (ew. symfony)

PS: Ten Yii wygląda bardzo apetycznie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.