Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmienne sesyjne nie przenoszą się
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dembo
Witam,
mam następujący problem.
Stworzyłem stronę i wrzuciłem ją na serwer. Strona wykorzystuje mechanizm sesji. Wszystko gra, jeśli stronę odpalam z tego serwera. Zmienne sesyjne są przenoszone pomiędzy podstronami.
Problem występuje, gdy z panelu admina domeny na onecie ustawię, aby domena wskazywała na miejsce na serwerze, w którym umieściłem stronę - dodam, że serwer jest w active24.
W takim przypadku, gdy wstukam w przeglądarce nazwę domeny, strona odpala się, niestety wygląda na to, że sesja nie działa.
Czy to normalne? Czy da się to jakoś obejść ?

Pozdrawiam
dembo
Smertius
Jeśli dobrze rozumiem to w panelu domeny ustawiasz przekierowanie na subdomenę w której masz stronę(np. strona.nazwa.pl). Zmienne sesji są dostępne tylko dla domeny w której były ustawione. Żeby wszystko działało musisz podpiąć domenę do swojego serwera(zmienic w panelu nameservery)
dembo
Dokładnie, domena ma ustawione maskowanie na katalog na moim serwerze 'serwer.pl/katalog/'.
Wystarczy zmienić DNSy w ustawieniach domeny, dobrze rozumiem ?
Czy mają to być adresy IP serwera na którym leży strona ?
Smertius
W panelu domeny musisz podać co najmniej 2 serwery nazw swojego dostawcy usług hostingowych, nie wiem jakie serwer DNS ma active24.pl, musisz poszukać na ich stronie, na pewno są podane. Następnie w panelu hostingowym (active24 o ile mnie pamięć nie myli ma c-panel) musisz przypisać domenę do konta. Domena nie będzie działać od razu, trzeba poczekać z reguły do 24 godzin aż zaktualizują się serwer DNS.
dembo
Tak, już znalazłem.
Dziękuję za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.