Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: google znajduje towary których juz nie ma
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Rafal111
Miałem kiedys na sklepie pozycje które juz skasowałem. Ludzie jakims cudem to zamawiają mimo ze ja tego w PA nie widze. Jak wpisze w google dany produkt to rzeczywiscie jest, klikam na link i wchodzi na sklep do danego produktu ale jak chce go znaleźć inaczej to nie ma.
Jak to naprawic?
addweb
Mozesz przekierowac z adresu na ktorym znajduje sie produkt na inny w pliku .htacces na serwerze dodajesz cos takiego

Kod
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/nazw-adresu-z-produktem.htm$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.mojastrona.pl/ [R=301,L]

najpewniej byloby usunac produkt recznie z bazy jesli wciaz mozna sie do niego odwolac , jakiego silnika uzywasz?
zzeus
Podczas wejścia na stronę danego produktu sprawdzaj czy istnieje i czy jest nadal dostępny w ofercie, jeśli nie to informacja o tym że produktu jak niedostępny. Produkty pewnie nie są kasowane z bazy danych tylko oznaczane jako nieaktywne w celu zachowania integralności danych wstecz.

Pozdrawiam
Rafal111
z tym przekierowaniem to problem bo takich pozycji jest sporo
a skasowac z bazy tez
troszke to dziwne bo skoro kasuje pozycje to z bazy tez powinno skasowac sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.