Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer MySql - Błąd 2003
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
weogrim
Witam.

Mam spory problem z serwerem MySql. Miałem zainstalowanego WebSev'a i wszystko było spoko. Ostatnio gdy włączyłem serwer, nie mogłem zalogować się do PhpMyAdmin (wyskakiwał błąd: #2003 - Serwer nie odpowiada). Poszperałem po necie, i ludzie pisali o reinstalacji, czyszczeniu rejestru i ponownej instalacji (to zrobiłem zaraz jak się błąd pojawił). Niestety błąd pojawiał się nadal. Zainstalowałem XAMPPA i dalej to samo, VertrigoServ to samo, czyste apache, php i mysql i to samo sad.gif. Proces mysql.exe lub mysqld.exe jest zawsze uruchomiony. Port 3306 odblokowałem w zaporze windows. Apache i php zawsze działają.

Jeśli ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić to byłbym wdzięczny za opis winksmiley.jpg

Mchl
A próbowałeś tego?
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/mysql-upgrade.html
weogrim
Właśnie spróbowałem. Za pierwszym razem się udało, ale serwer nadal nie działa. Gdy spróbowałem jeszcze raz wyskoczyło :

Cytat
(...)

Running 'mysqlcheck.exe' with connection arguments: "--host=localhost" "--port=3306" "--socket=mysql"

D:\XAMPP\xampp\mysql\bin\mysqlcheck.exe: Got error 2003 Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) when trying to connect

FATAL ERROR: Upgrade failed

Edit:

Problem rozwiązany. Użyłem przywracania systemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.