Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co na święta?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
thomson89
Witam!

Jest u nas w klasie taka jedna Dziewczyna, na której bardzo mi zależy. I chcę Jej coś kupić - ale takiego fajnego. Pierwsza myśl to jakieś kolczyki, biżuteria (mam ją tuż przed nosem, bo u szefowej winksmiley.jpg). Ale wszystko co mogę Jej dać to albo Jej się nie podoba albo jest to za duże na mój skromny budżet. Słodycze odpadają oczywiście. Myślałem coś o ciuchach, ale bez Niej nie wybiorę, a z Nią jak pojadę to to nie będzie niespodzianka.

A co wy sądzicie, na ten temat? Możecie podawać ogólne propozycje, co byście kupili swoim sympatiom lub kupujecie na święta. Może na coś wpadne.
mike
Prostownica do włosów firmy Remington ~ 100 - 200 PLN
destroyerr
Jeśli Ci zależy to powinieneś sam wpaść na odpowiedni pomysł, w końcu znasz ją lepiej niż my wszyscy razem wzięci. Kup coś, co ona chce dostać a od nikogo tego nie dostanie. Taki prezent,w takim momencie, powinien być niezobowiązujący. Pamiętaj, to nie jest ani Twoja żona, ani narzeczona. Moim zdaniem biżuteria odpada, lista powodów jest tak długa, że aż się dziwię, że to zaproponowałeś. Ubrania - z Twojego postu wynika, że to nie ten stopień znajomości, aby kupować ubrania.

Osobiście skupiłbym się na prezentach o innej wartości niż ta typowo materialna. Może książka (po Twoim wybryku na tym forum, proponuję Pismo Święte).
Może wspólny wypad/wyjście? Czy ktoś ją kiedykolwiek zabrał do opery albo skatepark'u. Inwestycja w wspólnie spędzony czas powinna Ci się niesamowicie zwrócić.
Kwiaty, są uniwersalne, warto się wysilić i wykazać pomysłowość np. w ich wręczeniu - wygłupiłem się, dopiero teraz do mnie dotarło, że chodzi o święta biggrin.gif nie są aż tak uniwersalne
Daiquiri
Fajna płyta muzyczna, perfumy, jakaś pierdoła w stylu nici (nie nici do szycia, tylko taka marka), poduszka lub książka. Wszystko zależy od tego na jakiej "stopie" jesteście. Jeżeli lubi dodatki dekoracyjne możesz jej kupić coś do pokoju (fajny zegarek, ramkę z Waszym wspólnym zdjęciem, itd.). Jak woli słodycze to coś bardziej wysublimowanego niż batonik - czyli czekoladowy telegram w akcji (chocolissimo robi takie rzeczy nie wiem kto jeszcze), ;-).

Kurcze dziwi mnie trochę, że pytasz o takie rzeczy. W końcu to Twoja koleżanka i to Ty znasz jej zainteresowania, poglądy, osobowość itd.
bolverk
Cytat
Może książka

Jako książkę na prezent polecam książki Terry'ego Pratchetta smile.gif Na sam początek aby przyszła sympatia zapoznała się z WIELKIM poczuciem humoru tego autora polecam Blask Fantastyczny smile.gif

Z książek innych autorów (pozostając w klimacie fantasy ale przechodząc do horroru) polecam: Howard Philips Lovecraft opowiadania pt."Zew Cthulhu". Zapierające dech w piersiach, nawet gdy czytało się to trzeci raz jak w moim przypadku smile.gif
batman
Cytat(mike @ 15.12.2009, 23:30:52 ) *
Prostownica do włosów firmy Remington ~ 100 - 200 PLN
Mina po rozpakowaniu prezentu - bezcenna biggrin.gif

Cytat(bolverk @ 16.12.2009, 00:43:31 ) *
Jako książkę na prezent polecam książki Terry'ego Pratchetta smile.gif Na sam początek aby przyszła sympatia zapoznała się z WIELKIM poczuciem humoru tego autora polecam Blask Fantastyczny smile.gif

Z książek innych autorów (pozostając w klimacie fantasy ale przechodząc do horroru) polecam: Howard Philips Lovecraft opowiadania pt."Zew Cthulhu". Zapierające dech w piersiach, nawet gdy czytało się to trzeci raz jak w moim przypadku smile.gif
Jakoś nie widzę dziewczyny, która lubi fantastykę lub stuletnie horrory.

~thomson89
Jeśli nie wiesz co jej kupić, to nie będzie Twoja. Koniec kropka.
zzeus
Cytat(batman @ 16.12.2009, 00:51:21 ) *

Święta prawda
varez
Cytat
Jakoś nie widzę dziewczyny, która lubi fantastykę lub stuletnie horrory.

Ja mam taką (tj fantastyka, nie horrory:P hehe, dziewczyny naprawde to nie tylko Zmierzch i Harry Potter).

Nie czepiajcie się go, tez czasem nie wiem co Mojej kupić.

Mozesz kupic cieply kocyk z czyms ladnym na tym kocyku (tj wzor, tj obrazek:P) - w sam raz na zime, i bedzie sie mogla nim otulic w nocy smile.gif
phpion
Cytat(thomson89 @ 15.12.2009, 23:03:39 ) *
Ale wszystko co mogę Jej dać to albo Jej się nie podoba albo jest to za duże na mój skromny budżet.

Świetna laska... Moja Żona ucieszyłaby się z byle duperelki, nie chodzi przecież o to co dajesz, tylko o to, że pamiętasz i że chcesz dać komuś prezent. Naprawdę nie wyobrażam sobie sytuacji, że dając w prezencie np. piżamę mógłbym usłyszeć "łeee, co to jest, nie chcę tego, za tanie".
varez
Cytat(phpion @ 16.12.2009, 08:38:54 ) *
Naprawdę nie wyobrażam sobie sytuacji, że dając w prezencie np. piżamę mógłbym usłyszeć "łeee, co to jest, nie chcę tego, za tanie".

az tak nietaktowny to malo kto jest (chyba)
Spawnm
kup jej jakiegoś pluszaka, a nie jakieś duże wydatki , chcesz być jej chłopakiem czy sponsorem ?
Moli
Cytat(batman @ 16.12.2009, 00:51:21 ) *

Bez przesady smile.gif Może po prostu jeszcze jej nie zna za dobrze, a skoro tak jest musi wybrać coś ogólnego smile.gif
Poszukaj może czegoś tutaj:
http://www.iprezenty.pl/dla-niej
Po lewej stronie możesz nawet zawęzić wyniki smile.gif
mike
Kup jej kulki gejszy. Na pewno będzie zachwycona.
varez
Cytat(Spawnm @ 16.12.2009, 09:28:18 ) *
kup jej jakiegoś pluszaka, a nie jakieś duże wydatki , chcesz być jej chłopakiem czy sponsorem ?

mysle ze thomson89 raczej szuka czegos ciut innego niz standardowy misiak.

szkoda tylko ze nie wiemy na jakim "etapie" z nią jestes thomson

Cytat

nie ma to jak ynteligentna polska pomoc hehe
phpion
Może porządna książka do baz danych? Kupisz, zanim dasz to sam sobie poprzeglądasz. Jeśli się jej nie spodoba to przynajmniej będziesz miał książkę. Jeśli się spodoba to trudno - musisz utrzymać znajomość by mieć dostęp do niej (książki).
mike
Cytat(varez @ 16.12.2009, 09:42:34 ) *
nie ma to jak ynteligentna polska pomoc hehe
Nie ma to jak brak poczucia humoru. Rozluźnij się trochę. Świat stanie się przyjemniejszym miejscem do życia.

~thomson89 książka czy płyta to fajny prezent. Tu gust powinieneś już znać.
No i w książce można wpisać dedykację czy jakieś życzenia co uczyni prezent bardziej osobistym.

A jeśli szukasz coś innego niż zwykły miś to zafunduj jej toksyczną pleśń. No chyba, że jest blondynką (~varez tak, teraz będzie żart) to możesz jej kupić komórkę mózgową.
athabus
Cytat(mike @ 16.12.2009, 09:39:49 ) *

To chyba nawet będzie lepsze niż ta prostownica...

Możesz ją też totalnie zaskoczyć - nie kupuj nic przez 2-3 wigilie a potem cokolwiek kupisz będzie zadowolona ;-) Ja tak często z żoną robię i nie narzekam ;-)

Może klapki-pluszaki na zimę - ciepły prezent.
mike
Cytat(athabus @ 16.12.2009, 10:28:19 ) *
Możesz ją też totalnie zaskoczyć - nie kupuj nic przez 2-3 wigilie a potem cokolwiek kupisz będzie zadowolona ;-) Ja tak często z żoną robię i nie narzekam ;-)
Wtedy nie dość, że radość to i zaskoczenie: "Ooo a z jakiej to okazji Zapomniała już"
biggrin.gif
marcio
Cytat

Nie kazda laska leci na kogos bo cos od danej osoby dostala liczy sie gest.Zreszta ja bym kupil drobiazg i zaprosil ja do kina lub do jakiejs kawiarni wspolnie spedzic czas pogadac itp....

Cytat(phpion @ 16.12.2009, 08:38:54 ) *
Świetna laska... Moja Żona ucieszyłaby się z byle duperelki, nie chodzi przecież o to co dajesz, tylko o to, że pamiętasz i że chcesz dać komuś prezent. Naprawdę nie wyobrażam sobie sytuacji, że dając w prezencie np. piżamę mógłbym usłyszeć "łeee, co to jest, nie chcę tego, za tanie".

DOkladnie

Racja poki cos nic oprocz przyjazni was nie laczy(no oprocz tego ze z twojej strony jest cos wiecej smile.gif)

piotrooo89

Cytat(varez @ 16.12.2009, 09:42:34 ) *
mysle ze thomson89 raczej szuka czegos ciut innego niz standardowy misiak.

myślę że Spawnm trafił w sedno... choć ja kiedyś kupiłem perfumy (muszę przyznać że nie były takie tanie) i się moja uciszyła jak nie wiem smile.gif

a z tym kupowaniem ciuchów to tak lekko pod galerianki podchodzi smile.gif
varez
ej mike wiem co to żart, zauważ "hehe" chociazby

ale i tak jest faktem ze lepiej popytac na zagranicznych forach jak ma sie problem z CZYMKOLWIEK tongue.gif

Cytat
choć ja kiedyś kupiłem perfumy (muszę przyznać że nie były takie tanie) i się moja uciszyła jak nie wiem

kumpel mój, ówczesnej swojej też kiedyś kupił perfumy[albo to byla bizuteria??] (ona pochodziła z bogatego domu) - wydal kasy troche (300zł?coś takiego), no bo "pasowalo", no i ogolnie rozeszli sie dosyc szybko - czyli generalnie NIE drogim prezentom dla osob ktorych tak naprawde nie znamy winksmiley.jpg
thek
Co do dziewczyn i fantastyki... Moja gdy przyszedłem do mieszkania po raz pierwszy to mnie zatkało winksmiley.jpg Całe regały książek fantastyka to jej ulubiona część literatury i jest jej fanką od czasów wydawania Fantastyki w Polsce. Chodzi mi jeszcze o czasy gdy nie było czasopisma "Nowa Fantastyka". Tak więc mam po prostu takie zasoby do czytania, że głowa boli.

Co do samego prezentu to nie zawsze liczy się co dajesz. W większości przypadków liczy się sposób wręczenia i "timing" winksmiley.jpg Przykład aktualny z mojego życia. W sobotę wyszedłem na spacer z córką dłuższy. Jako, że samochód nam padł, a czasu już niewiele do świąt to dziewczyna domyśliła się, że przy okazji kupię prezent. Lubi książki, ale do Empiku z buta jest około 10km na oko, przy niezbyt fajnych w tę sobotę warunkach pogodowych. Tymczasem na spacerze z małą byłem niecałe 3 godziny (dla wielu osób tempo przejścia w obie strony z wózkiem raczej nieosiągalne). I teraz od weekendu dziewczyna zachodzi w głowę gdzie byłem, bo wie, że byłem na bank po prezent jakiś, tylko nie wie gdzie i jaki. Ponoć już szukała go w domu.

Świadomość oczekiwania jest więc sama w sobie bodźcem. Inną sprawą jest wręczenie. Zdarzało się, że wychodziłem po zakupy (chleb, coś do jedzenie) gdy szła spać, a po moim powrocie budziła się z różą na poduszce lub drobiazgiem jaki wiem, że lubi.

Z biżuterią jest mały problem zawsze. Pierścionki odpadają bo musiałbyś znać rozmiar palca by dopasować właściwą wielkość. Pozostają bransolety, kolczyki i wisiorki, naszyjniki. Tutaj już trzeba znać gust osoby. Myślę, że jednym z uniwersalniejszych jest srebro i bursztyny. Większość kobiet lubi tę kombinację i do większości kobiet ona pasuje. Tylko że kształt biżuterii już wiele będzie świadczył o tym czy potrafisz w jej gust trafić. Ja kiedyś chybiłem z kolczykami. Kupiłem też z bursztynami, ale wkrętki, których dziewczyna nie lubi nosić, bo co jakiś czas zdejmuje kolczyki, a wkrętki się jej źle ściąga.

Książka byłaby dobra, ale zależy to od tego, czy koleżanka czyta cokolwiek poza czasopismami dla kobiet winksmiley.jpg Jeśli nie - kicha. Perfumy są trochę ryzykowne, bo kobietom trudniej dogodzić w tym względzie. Jeśli zdecydujesz się jednak to z obserwacji własnych wynika mi, że kobiety lubią słodsze i lekko mdłe o nucie wanilii, ewentualnie łagodny jaśmin. Od razu odradzam jakiekolwiek inne kosmetyki O ile dla faceta są one w porządku, to kobiety odbiorą to jako "daje mi kosmetyki, więc pewnie uważa, że śmierdzę". A takiej obelgi kobieta nie wybaczy tongue.gif Z kosmetyków jedynie dobre i markowe perfumy nie są tak odbierane. Poza tym w takich wypadkach kształt flakonu powinien być ładny i efektowny, by kobieta chciała go trzymać na wierzchu w toaletce. Ubrania stanowczo odradzam bo tutaj polecieć zbyt łatwo. Jeszcze zostaniesz nazwany "bez gustu i nie rozumiejącym potrzeb kobiety " winksmiley.jpg

Najlepsze są prezenty drobne, ale dobrze trafiające w gust, upodobania danej osoby. Czasem lepiej przecierpieć te 1-2h w kinie i jakieś romansidło obejrzeć, wyskoczyć gdzieś na miasto pospacerować (byle nie przy minus 10 biggrin.gif ), a skoro są święta i sylwester to kombinowałbym z prezentami pasującymi do nich tematycznie. Może jakaś ładna, dekoracyjna duża bombka na podstawce lub butelka szampana (nie wina musującego) z adnotacją, że przyjdziesz po północy złożyć jej życzenia. Pomysłów można mieć wiele, zależnie od fantazji winksmiley.jpg
piotrooo89
thek zlituj się, napisz w 2 zdaniach tongue.gif

btw. jak widzę nick thek w Hajdparku od razu wiem czego się spodziewać tongue.gif
nasty
Możesz w ramach prezentu dać jej namiar na jakiegoś Twojego fajnego kolegę biggrin.gif
piotrooo89
Cytat(thek @ 16.12.2009, 11:11:44 ) *
Jeśli zdecydujesz się jednak to z obserwacji własnych wynika mi, że kobiety lubią słodsze i lekko mdłe o nucie wanilii, ewentualnie łagodny jaśmin. [...] Z kosmetyków jedynie dobre i markowe perfumy nie są tak odbierane. Poza tym w takich wypadkach kształt flakonu powinien być ładny i efektowny, by kobieta chciała go trzymać na wierzchu w toaletce.

http://www.iperfumy.pl/dolce-gabbana/dolce...woda-toaletowa/, ja takie kupiłem i się thek z Tobą w 100% zgodze że dziewczyny patrzą na kształt flakonika i należy o tym pamiętać. choć nie mam takich przemyśleń w związku z zapachem winksmiley.jpg

Cytat(nasty @ 16.12.2009, 11:16:36 ) *
Możesz w ramach prezentu dać jej namiar na jakiegoś Twojego fajnego kolegę biggrin.gif

o widzisz, tam gdzie są chęci jest i pomysł tongue.gif
phpion
Może zamiast kupować książkę wydrukuj jej posty theka? Będzie miała co czytać w długie zimowe wieczory, a i będzie miała pewność, że:
1. włożyłeś serce w to by wykonać prezent,
2. nikt takowego nie będzie miał.
"Mam nadzieję, że pomogłem".
varez
łooo co za post biggrin.gif
btw Thek - masz córkę, a mówisz o "dziewczynie", why nie "żona"? tongue.gif

@phpion - drukowanie to nie wkladanie serca, niech przepisze tego posta biggrin.gif
skowron-line
Jeżeli nie masz pomysłu co jej kupić to nie bierz się za nią bo uzna Cię za nudnego gościa. Według mnie kup jej coś z jajem coś co będzie powodowało że będzie się uśmiechać za każdym razem kiedy an to spojrzy a i wtedy pomyśli o tobie.

@thek miej litość nad oczyma ludzi czytających to forum.
mike
Cytat(varez @ 16.12.2009, 11:29:56 ) *
btw Thek - masz córkę, a mówisz o "dziewczynie", why nie "żona"? tongue.gif
A dlaczego miałaby być? Konieczność?
varez
Cytat(skowron-line @ 16.12.2009, 11:34:14 ) *
@thek miej litość nad oczyma ludzi czytających to forum.

a ja lubie dlugie posty tongue.gif zreszta zauwaz ze najwazniejsze slowa w poście zostały pogrubione haha.gif
mike
I na litość boską nie wplataj angielskich słów w taki sposób bo to ułomne i prostackie.
varez
Cytat(mike @ 16.12.2009, 11:35:59 ) *
Cytat
btw Thek - masz córkę, a mówisz o "dziewczynie", why nie "żona"?

A dlaczego miałaby być? Konieczność?

nie mowie ze koniecznosc, ciekawi mnie czy to kwestia slubu, czy (ze tak brzydko powiem) nazewnictwa.

Cytat
I na litość boską nie wplataj angielskich słów w taki sposób bo to ułomne i prostackie.

Co kto lubi tongue.gif
skowron-line
@varez to nie jest temat "dlaczego thek nie ma żony a ma córkę" więc jeżeli Cię to interesuje zapytaj go na priv.
mike
Cytat(varez @ 16.12.2009, 11:38:21 ) *
Co kto lubi tongue.gif
Nauczycielce (tudzież nauczycielowi) na lekcji języka polskiego też tak mówiłeś?
Jesteś na dobrej drodze do: "Spoko, ziom. Zczilałtuj. I o co kaman, że moje łaj Ci się nie podoba?"
varez
@mike - nie mam juz styczności z nauczycielami niestety(edit: oj, nie zauwazyłem "mowił"..). zreszta jak zauwazyl skowron-line odchodzimy od tematu, wiec .. ale jak juz pisze - jedno "why" NIGDY nie sprawi ze bede mowil w jezyku pokemonów ...
Daiquiri
Albo daj Jej zestaw voucherów... voucher na spacer z Tobą, voucher na wypad do kina/lody/ciastko/kawe i oczywiście voucher na wspólne lepienie bałwana tongue.gif
varez
z glupich pomyslow:

http://www.instytut.pl/Zyj-z-usmiechem/Kon...ch-w-Prezencie/

w pytaniu konkursowym jest odpowiedz na pytanie z tematu winksmiley.jpg choc to moze sugestywny prezent
Spawnm
to jeszcze voucher do ZCE biggrin.gif
thomson89
~thek, jak zobaczyłem długi post obrazu wiedziałem że to ty, potem jescze dla potwierdzenia spojrzałem obok. Z twojego postu ujrzałem dwa słowa: szampan i święta. Jak będę miał czas to poczytam haha.gif

Ktoś pisał o jakiejś "fajnej" rzeczy która Jej będzie o mnie przypominać. Pojadę do Galerii Bałtyckiej tam jest taki sklepik FLO i popatrzę za czymś takim.
thek
Post był troszkę dłuższy bo opisałem sprawę bardziej szczegółowo. Znaczy pewne plusy i minusy konkretnych rozwiązań.

A co do pytania do mnie... To, że mam córkę i jestem ojcem, nie czyni mnie automatycznie mężem kobiety, która jest jego matki. Myślę z nią o tym i mamy pewne plany, tyle że nie czynimy z tego priorytetu "bo tak wypada w katolickim kraju". Jeśli ktoś ma z tym problem... to już jego problem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.