Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Webs
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
olokos
Moja strona Czy ona ma php co ona ma bo nie wiem coś tam zrobiłem jak nie ma php to czy da się to jakoś zmienić? proszę nie bić po głowie Jestem KOMPLETNIE ZIELONY
znam dobrze bb-codes ale to pomoże CHYBA tylko na forum haha.gif
chcę wgrać ten player ale jak? słyszałem cośw googlach o php więc jestem!
darko
To jest plugin do joomli. Możesz sprawdzić czy Twój serwer obsługuje php tak: piszesz skrypt (w jakimkolwiek edytorze tekstów z kodowaniem najlepiej który potrafi zapisywać z kodowaniem utf-8, ale niekoniecznie):
<?php
phpinfo();
?>

nazywasz go sobie: czy_mam_php.php i zapisujesz na dysk.

Następnie kopiujesz (wrzucasz) jakimś klientem ftp ten skrypt na serwer, na którym chcesz sprawdzić i wpisujesz w adresie: ADRES_SERWERA/WŁASCIWY_FOLDER/czy_mam_php.php

Ogólnie tu musisz podać lokalizację skryptu na serwerze.

Jeśli ujrzysz czarno-fioletowe tabelki laugh.gif z ustawieniami php i logo PHP, to znaczy, że serwer obsługuje php yahoo.gif Jeżeli natomiast zostaniesz zapytany przez przeglądarkę czy chcesz pobrać plik czy_mam_php.php i zapisać go na dysku (lub zostanie on pobrany automatycznie) albo jeśli zobaczysz zamiast strony po prostu treść skryptu - nie masz PHP angrysmiley.gif
olokos
Mam php kumpel mi powiedział żebym podejrzał kod źródłowy winksmiley.jpg duuużo mniej pieprzenia się smile.gif Jak zainstalować ten dodatek ludzie HELP!
darko
Musisz wpisać adres odpowiadający lokalizacji skryptu na serwerze, jeżeli adres Twojego serwera to http://www.example.com, a Ty wrzuciłeś skrypt do folderu np. public, to podajesz adres tak:
http://www.example.com/public/czy_mam_php.php

Rozszerzenie pliku skryptu musi koniecznie być php ewentualnie phtml lub php4 albo php5 ale tych ostatnich nie polecam

//edit
myślę, że nie musisz sprawdzać czy Twój serwer obsługuje php, bo pewnie obsługuje, więc szkoda czasu, dla pewności podaj, gdzie masz wykupiony hosting dla swoich stron?
olokos
Powiedz mi gdzie mam wejść i co robić ale nie bij! Wiem ,że G*$%^ wiem smile.gif
darko
Zacznij od zainstalowania jakiegoś darmowego klienta ftp, na windzie najlepiej total commander, na linuksie filezilla, ustaw dane do połączenia ftp, połącz się i skopiuj skrypt w wybrane miejsce jak już go napiszesz (oj, pisania masz dużo)
olokos
skrypt czyli folder mp3browser dokument xml mp3browser i mp3browser.php tak?
i jak sciągnąć total commandera same sharewary :/
darko
Nie potrzebujesz pełnej wersji, ale masz tu link to filezilli

Cytat
skrypt czyli folder

nie, skrypt, to nie folder, najlepiej skopiuj wszystko (cały folder) jak już skopiujesz daj znać podając adres serwera
olokos
Nie chcę zaśmiecać Pc-ta a jak wrzucić plik wybrałem ale muszę się zalogować w programie jaki up-load polecasz? tak żeby nie kasowało plików!
darko
@up @up podałem Ci nawet bezpośredni link po pobrania polecanego przeze mnie klienta ftp - Filezilla (tylko dlatego, że chciałeś pełną wersję, osobiście pracowałem pod Windowsem na total commanderze), ale skoro nie chcesz "zaśmiecać Pc-ta" to chyba nie potrafię Ci pomóc. Dane do logowania przez ftp powinieneś otrzymać od dostawcy hostingu, na którym stoi Twoja strona. Czy nadpiszesz sobie pliki na serwerze czy je skasujesz zależy już tylko od Ciebie, ja na to nie mam wpływu. Powodzenia! Daj znać jak idzie wrzucanie danych na serwer winksmiley.jpg

// edit
a nie możesz wrzucić na serwer tak samo, jak wrzuciłeś to co, teraz tam się znajduje?

// edit2
odradzam tego typu kreatory stron, tak się nie nauczysz programować, jeśli masz wszystko podane na tacy, tylko wybierasz sobie z gotowych rozwiązań. Załóż sobie gdzieś jakiś darmowy hosting albo jakiś niedrogi i pisz swoje skrypty sam. Co do obsługi php na tym serwerze, to raczej nie, zajrzyj chociaż do FAQ jak już korzystasz z takich miejsc:

Cytat
What programming languages can I use?

Premium service customers can use CGI/Perl. However, this type of programming is not available for free account holders, nor do we support the use of MySQL, MSACCESS or PHP. You can, however, link to remote scripts from your website.

Jedyne co możesz, to podlinkować skrypty na innym serwerze, ale w takim razie to mija się z celem.

// edit 3

kurcze, nie byłoby tego niepotrzebnego zamieszania, gdybym od razu sprawdził, gdzie masz tę stronkę hostowaną
olokos
shareware to chyba czasowy jest nie i teraz mnie zmiażdżyłeś! wstydnis.gif ja się męczę a tu wystarczyło pomyśleć sciana.gif
Mam na stronce robić nowy folder do tego czy nie?

edit1//

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :/
Premium KUR%#
Da się przenieść moją pracę z tej strony na inną?
webdice
To jest jakaś żenada. Zaraz napiszesz że chcesz się uczuć PHP, ale nie chcesz "zaśmiecać" mózgu.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.