na wstępie pragnę zaznaczyć, iż spędziłem sporo czasu używając funkcji 'szukaj', aby znaleźć rozwiązanie mojego problemu.... i nic...
Problem dotyczy uploadu pliku na serwer. Jest standardowy formularz, za pomocą którego wczytuję plik i chcę go później umieścić w konkretnym katalogu na serwerze. Wiem, że można to zrobić za pomocą move_uploaded_file, sprawdzałem, funkcja nie wyrzuca błędu, ale też nie pokazuje niby utworzonego pliku.
if(wysyl) { $_SESSION['ftp_upload']="Plik został wysłany na serwer.<br />"; $_SESSION['color2']='green'; $_SESSION['errorMessagePromyk']='Plik: '.$plik_nazwa.' o rozmiarze '.$plik_rozmiar.' bajtów został‚ przesłany na serwer!'; } else { $_SESSION['ftp_upload']="Nie można skopiować pliku na serwer FTP!<br />"; $_SESSION['color2']='red'; }
Więc spróbowałem przesyłać za pomocą ftp_put, ale problem jest tego typu, że działa łączenie z serwerem, ale nie działa sama funkcja ftp_put (plik napewno jest przesłany, bo sprawdzony metodą is_uploaded_file). Nie wiem, co może być źle... poniżej fragment kodu odpowiedzialnego za tą operację. Liczę na jakiekolwiek sugestie....
$destination_file = $plik_nazwa; $destination_file2 = "/public_html/pliki/$plik_nazwa"; /* $conn_ftp = ftp_connect(FTP_HOST); $login_result = ftp_login($conn_ftp, FTP_USER, FTP_PASSWORD); if ((!$conn_ftp) || (!$login_result)) { $_SESSION['polacz_serw']="FTP connection has failed!"; $_SESSION['color']='red'; //echo "Attempted to connect to $ftp_server for user $ftp_user_name"; } else { $_SESSION['polacz_serw']="Połączono z serwerem FTP.<br />"; $_SESSION['color']='green'; // ftp_pasv($conn_ftp,true); $upload = ftp_put($conn_ftp, $destination_file2, $plik_tmp, FTP_BINARY); if (!$upload) { $_SESSION['ftp_upload']="Nie można skopiować pliku na serwer FTP!<br />"; $_SESSION['color2']='red'; } else { $_SESSION['ftp_upload']="Plik został wysłany na serwer.<br />"; $_SESSION['color2']='green'; $_SESSION['errorMessagePromyk']='Plik: '.$plik_nazwa.' o rozmiarze '.$plik_rozmiar.' bajtów został‚ przesłany na serwer!'; } ftp_close($conn_ftp); }
Co do formatu przesyłu, to próbowałem i z FTP_ASCII i z FTP_BINARY....
Z góry dziękuję za pomoc...