Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] php GD i elementy html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
coco
Mam plik php w którym jest obrazek tworzony w GD. Jak zrobić, aby na stronie móc ustawić tło w html (albo jakkolwiek) i móc korzystać dalej z html'a w celu tworzenia różnych innych rzeczy?
darko
Pewnie wysyłasz headerem obrazek do przeglądarki. Podaj nazwę pliku, aby zapisać na serwerze jako drugi argument do funkcji odpowiedzialnej za generowanie obrazka i przekieruj po utworzeniu go do skryptu, który wypluje html i img src, gdzie wartość src to ścieżka do utworzonego obrazka i pracuj (zmieniaj tło) już w tym skrypcie wyświetlającym wygenerowane obrazki.
coco
Cytat(darko @ 23.12.2009, 14:39:35 ) *
Pewnie wysyłasz headerem obrazek do przeglądarki. Podaj nazwę pliku, aby zapisać na serwerze jako drugi argument do funkcji odpowiedzialnej za generowanie obrazka i przekieruj po utworzeniu go do skryptu, który wypluje html i img src, gdzie wartość src to ścieżka do utworzonego obrazka i pracuj (zmieniaj tło) już w tym skrypcie wyświetlającym wygenerowane obrazki.

i nie ma innego sposobu?
Bo jest to obrazek mapy, dynamicznie generowany podczas gry i wiec widze tu pewien problem...
darko
możesz spróbować pokombinować z ajaxem i php ale nie wiem jak to będzie wydajnościowo stało, zależy.
coco
Cytat(darko @ 23.12.2009, 15:44:19 ) *
możesz spróbować pokombinować z ajaxem i php ale nie wiem jak to będzie wydajnościowo stało, zależy.

pożyjemy, zobaczymy ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.