class UploadDokumentowForm extends sfForm { public function configure() { 'dokument' => new sfWidgetFormInputFile(), )); $this->widgetSchema->setNameFormat('plik[%s]'); 'required' => true, 'path' => sfConfig::get('sf_upload_dir').'/dokumenty', 'application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document', 'application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet', 'application/vnd.oasis.opendocument.text', 'application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet'), 'max_size' => '2097152', //2 MB ), 'required' => 'Proszę wybrać plik do załadowania.', 'max_size' => 'Plik jest większy niż 2 MB.', 'mime_types' => 'Dopuszczalne są tylko pliki .xls, .xlsx, .ods, .doc, .docx, .odt, .pdf.', )), 'required' => 'Proszę podać opis pliku.', 'max_length' => 'Opis jest za długi. Może być maksimum %max_length% znaków.', )), )); } }
I na moim lokalnym serwerze mogę uploadować wszystkie pliki podanych wyżej typów, a po przeniesieniu projektu na serwer linuxpl.com mogę uploadować tylko pliki typu: odt, ods i pdf. Natomiast plików doc, docx, xls, xlsx - nie mogę - dostaję swój własny komunikat błędu:
Dopuszczalne są tylko pliki .xls, .xlsx, .ods, .doc, .docx, .odt, .pdf.
Nie rozumiem dlaczego na moim serwerze jest ok, a na linuxpl.com nie