No i mam znowu problem.
Pobieram sobie dane, tworzą się zapytania sql i wszystko było by cacy gdyby nie fak ze muszę ograniczyc ilość wyświetlanych rekordów.
Opisze caly problem. Wiem ze moge to znaleść dokumentacji popróbować itd. Proszę mnie do miej nie odsyłac bo juz to robiłem.
WymianaCzesciPeer::doSelectJoinAll($d);
daje mi takie zapytanie:
SELECT wymiana_czesci.IDWYMIANA_CZESCI, wymiana_czesci.CZESCI_IDCZESCI, wymiana_czesci.SAMOCHOD_ID_VIN, wymiana_czesci.ZLECENIE_ID_ZLECENIA, wymiana_czesci.PRZEBIEG, wymiana_czesci.CENA, czesci.IDCZESCI, czesci.TYP_IDTYP, czesci.NAZAWA, czesci.NUMER, czesci.CENA, samochod.ID, samochod.PALIWO_ID, samochod.KLIENT_ID, samochod.MARKA, samochod.MODEL, samochod.POJEMNOSC, samochod.ID_TYP, samochod.ROK, samochod.VIN, zlecenie.ID_ZLECENIA, zlecenie.MECHANIK_IDMECHANIK, zlecenie.SAMOCHOD_ID_VIN, zlecenie.KLIENT_ID, zlecenie.DATAROZP, zlecenie.DATAZAK, zlecenie.CENA FROM `wymiana_czesci` LEFT JOIN czesci ON (wymiana_czesci.CZESCI_IDCZESCI=czesci.IDCZESCI) LEFT JOIN samochod ON (wymiana_czesci.SAMOCHOD_ID_VIN=samochod.ID) LEFT JOIN zlecenie ON (wymiana_czesci.ZLECENIE_ID_ZLECENIA=zlecenie.ID_ZLECENIA)
I nie wiem jak ograniczyc liczbe powtarzajacych sie rekordow:
Wiem ze nalezy to zrobic z uzyciem
$d = new Criteria();
$d->setDistinct(true);
$d->addSelectColumn(WymianaCzesciPeer::ZLECENIE_ID_ZLECENIA);
Ale mi to nie działa. BAardzo proszę o pomoc.