Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][MySQL][PHP]Co pisać w php dla treningu i ćwiczeń?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pablo663
Co pisać w php tak dla treningu i ćwiczeń? Podajmy różne przykłady z podziałem od bardzo początkujących, początkujących, średnich itd.. Mogą być popularne skrypty ale również indywidualne, oryginalne pomysły. Pozdrawiam
Armstrong
JA na początek stworzyłem Quiz i Rejestracje/ Logowanie(mało bezpieczne), bawiłem się z formularzami. Polecam ćwiczyć formularze (zabezpieczanie, optymalizacja)
Kszyhuu
Ja po przeczytaniu jakiegoś kursu (słabego, po którym umiałem bardzo, bardzo niewiele) wkręciłem się na Admina w grze MMORPG. Ma się wtedy dostęp do ogromnej ilości kodu, którego czytanie jest świetnym treningiem. Wprowadza się drobne poprawki i modyfikacje, aż w końcu można się tym kodem bawić dowolnie. Poza tym w projekcie takiej gry przeważnie pracuje kilku programistów, więc dodatkowo otrzymujesz nauczycieli for free. Moim zdaniem to jedno z lepszych rozwiązań, nie wymagające wielkiego nakładu starań, a przynoszące znaczne korzyści. smile.gif
f1xer
mój pierwszy skrypt poza hello world, to był zgadnij jaką mam liczbę taka prosta gra pozwalająca poćwiczyć podstawowe podstawy, później standardowo, księga gości, newsy, komentarza, ocenianie, wysyłanie maili itd.
Mephistofeles
Wcześniej zajmowałem się trochę Delphi. Przygodę z PHP zacząłem od pisania MMORPG (od początku OOP), początkowo na bazie jakiejś galerii zdjęć biggrin.gif. Sporo się przy tym nauczyłem. Zaszedłem do handlu między graczami, ale zrobił się niezły bałagan. Przepisałem projekt na coś a'la MVC, potem jeszcze raz używając PDO, a teraz wracam do korzeni i poznaję frameworki.

Ja polecam coś dużego (jak na początek oczywiście). Nie ważne, że nie wyjdzie, ale więcej się nauczysz niż rozwiązując standardowe problemy po raz setny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.