Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]wysiwyg
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tog
witam

mam nadzieje, ze temat az tak duzo razy nie byl walkowany... ^^
od razu zaznaczam, ze nie chce korzystac z gotowcow
niestety wszedzie sie az nimi wylewa...

planuje zrobic edytor wysiwyg
tylko nie mam na to zadkego pomyslu
po 1. w czym go zrobic ? javascript ? czy moze java ?

wydaje mi sie, ze edytor na javie jest troche kiepskim rozwiazaniem z powodu swojej szybkosci
ale jednak spotkalem sie z takimi

a javascript...
jak mozna taki edytor zrobic ?
Crozin
Chcesz pisać edytor WYSIWYG nie mając nawet pojęcia o tym jak się za to zabrać i z jakiś nieznanych przyczyn odrzucasz dobre, gotowe rozwiązania... dlaczego?
tog
pracuje na skillem tongue.gif

po prostu nie pasuje mi korzystanie z gotowcow
Crozin
Zacznij od pracy nad pisownią w internecie.

Chcesz robić dla treningu? Zobacz jak działają inne edytor, jak w nich zaimplementowane są różne rozwiązania. A co do gotowców - to jest chyba jednak zasada, że każdy kto się za coś zabiera (w tej dziedzinie) na początku jak ognia unika gotowych rozwiązań.
tog
nad pisownia w internecie ?
co masz na mysli ?

zakladajac temat mialem nadzieje, ze uzyskam odpowiedz dotyczaca konstrukcji takiego skryptu
bo po prostu nie mam pomyslu, co prawdopodobnie wynika z mojej niewielkiej wiedzy o js
niestety nie mam tez pomyslu na funkcjek tore moglby mi sie przydac, nawet gdybym nie mial pewnosci co do ich istnienia ;-)
znasz ogolna zasade budowy takiego skryptu ?

ale jak zaczynalem to uwielbialem gotowce
kazda moja 'strona' miala licznik ktory wnosil ze soba 15 reklam na pol ekranu winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.