Cytat(Riklaunim @ 13.04.2010, 10:05:37 )

PyQt4 na licencji GPL też możesz wykorzystywać do komercyjnych aplikacji - możesz np. napisać komuś aplikację za pieniądze, ale nie możesz np. sprzedawać/licencjonować takiej aplikacji bez udostępnienia kodu źródłowego zgodnie wymogami licencji. Jest też spora społeczność + wsparcie społeczności Qt jak i dokumentacja, książki.
TkInter ma bardzo ograniczoną ilość widgetów i nie daje natywnego wyglądu na wszystkich obsługiwanych platformach. wxWidgets/wxPython nie jest rozwijany zbyt dynamicznie i też ma problemy z natywnym wyglądem. PyGTK to trochę zagadka jak to będzie działać na różnych platformach.
PyQt4 dostępna jest pod Maemo, Qt4 także pod np. Symbianem, ale ogólnie co system to inne rozwiązania odnośnie pisania aplikacji.
Właśnie chodzi o to, że nie mogę udostępniać kodów aplikacji, które piszę, a sprzedawać i licencjonować muszę. Fakt dokumentacja dla Qt jest, książki też są, społeczność też jest, ale po prostu nie stać mnie na komercyjną licencję. TkInter - szkoda gadać

Przyznam, że nie słyszałem o problemach wxWidgets z natywnym wyglądem (mógłbyś coś wymienić?). PyGtk podobno ma problemy pod MacOSem, a i wygląd widżetów samego Gtk jakoś odstrasza.
~marcio Jeśli masz na myśli rapid application development, to jak dla mnie sam python jest RAD. Jest to język moim zdaniem nadający się idealnie do prototypowania. Czy chodziło Ci o jakieś ide? Ja pracuję pod Eclipsem z wtyczką Pydev, następnie jak mi czegoś brakuje w code assist - dodaję dany folder w ustawieniach i już mam autouzupełnianie, ale przyznam, że pracuję na Eclipsie z przyzwyczajenia. Jest też np. Eric python, jest Komodo, jest całe mnóstwo lepszych i gorszych ide, zresztą zerknij np.
tutaj