Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Semantyka wyswietlania niusow i komenatarzy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Volume
Zastanawiam się jak powinien być otagowany prawidlowo system niusow.
Znalazlem na google, ze niusom najblizej do list wiec <ul><li>... Ale co w sytuacji kiedy mamy tylko jeden nius (jak bywa zazwyczaj na poczatku zaczyna sie od jednego niusa... i podobnie z komenatarzami. Czy mozna zostawic to w formie:
  1. <ul><li>Pierwszy (i moze ostatni) News</li></ul>
Czy robic instrukcje wrunkowe i w przypadku jednego niusa/komenatarza wstawiac go np. w <p> a w przypadku conajmniej dwóch w <ul><li>... ?
phpion
Ja stosuję taką zasadę: wyświetl sobie stronę bez żadnych stylów i jeżeli możesz się w niej połapać, na pierwszy rzut oka wiadomo co jest co, to znaczy, że pod względem semantyczności powinno być poprawnie. Do newsów zastosowałbym kombinację <hX> dla tytułu newsa oraz <p> dla jego treści. Lista średnio mi tutaj pasuje. Nie można popadać w skrajności: równie dobrze forum mogłoby być jedną wielką listą bo przecież przedstawia listę tematów i powiązanych z nimi wypowiedzi.
varez
podejrzewam ze tu chodzi chyba o jakas liste tytulów, niz cale newsy, badz tytul + fragment

komentarze - to juz na pewno nie lista, i mi osobiscie lista sie tutaj NIE widzi
piotrooo89
ja stosuje tak:

div dla danego newsa, i w nim umieszczam span'y i p.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.