Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sposoby weryfikacji danych uzytkowników
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sebap123
Witam

Ostatnio szukałem dość dużo nt. weryfikacji użytkowników sklepów, czy też aukcji online. Potrzebuje tego do swojego sklepu, jednak nic sensownego nie udało mi się znaleźć Może ktoś ma jakieś linki, lub też informacje na ten temat? Będę wdzięczny za pomoc.

P.S.
Chodzi mi o uslugę podobna to tej świadczonej przez firmę integrity INTEGRITY
Crozin
Ale o weryfikację jakich danych chodzi?
Adresowe? Numer konta? Personalne?
sebap123
No myślałem albo o numerze PESEL, albo o numerze dowodu osobistego. Ew. adresowe też mogą być.
darko
Algorytm do walidacji numerów pesel jest nawet na wiki, walidować adres e-mail chyba każdy potrafi, a imię i nazwisko nie może zawierać liczb, więc ctype_alpha wystarczy.
Crozin
Ale czy tutaj chodzi o sprawdzenie czy format wprowadzanych danych jest prawidłowy czy o sprawdzenie czy ktoś wpisał rzeczywiste dane?
darko
No nie wiem ~Crozin jeśli potrafisz sprawdzić czy podane nazwisko czy imię jest prawdziwe, to szacunek tongue.gif
Crozin
No potrafię... mogę im wysłać list, zrobić przelew na konto bankowe itp. itd. - tylko jest to bardziej kłopotliwe i kosztowniejsze.
jareeny
popatrz jak jest zrobione na zlecenia.przez.net. To nie Ty musisz wysyłać im przelew na konto, tylko oni mogą Tobie i kasę z tego przelewu zostawiasz im np na jakieś pogrubienie tytułu aukcji czy wyrzucenie na górę listy ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.