Witam. Ogólny zarys wygląda tak. Tworzę sobie skrypt newsów oparty na plikach tekstowych. Wzoruję się na Comboy's news, ale tylko wzoruję. Zrobiłem sobie formularz do dodawania newsa, który zawiera pola:
- Tytuł
- Autor
- Data
- Treść
Ogólnie wszystko z jednego pliku przesyłam te dane do pliku zapisującego i tam robię sobie tablicę, a do poszczególnych elementów tablicy przypisuję zmienne z tytułem, autorem, datą i treścią. Następnie funkcją implode łączę te elementy znakiem "|" i zapisuję do pliku. To wszystko działa. Prosiłbym o nakierowanie jak zrobić, za pomocą jakiej funkcji lub jakiś przykład, dodawanie kolejnych numerów newsów, tzn dodatkowe pole z numerem, ale żeby ono było niewidoczne oraz aby dodawało automatycznie kolejne numery. Np. tak:
1|Tytuł pierwszego newsa|Autor newsa|Dzisiejsza data|Treść pierwszego newsa|
2|Tytuł drugiego newsa|Autor newsa|Dzisiejsza data|Treść drugiego newsa|
Nie wiem jak to dodać, ponadto jak dodać tak, aby one w pliku tekstowym nie były "zlane" jeden za drugim, tylko aby wizualnie wyglądały jak pokazałem.
Inna prośba: jak wczytać do listy rozwijanej tytuły wszystkich newsów aby można było wybrać poszczególne do edycji ? Czy trzeba jakoś "przywołać" pierwszy element tablicy ?
Dziękuję za nakierowanie. Pozdrawiam.