Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazanie obiektu na inną stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jaro61
Witam
Mam taki problem. Chciałbym napisać jakiś obiekt który np. kalendarz. Obiekt jest umieszczony na jednej stronie. Jak zrobić, żeby ktoś kto ma swoją stronę mógł korzystać z tego obiektu umieszczonego na mojej?? Chodzi mi o stworzenie obiektu, zmiana paru zmiennych oraz wyświetlenie wyniku.

Proszę o pomoc
bigZbig
Zakładam, że na obu stronach są te same klasy. Możesz obiekt zserializować i przesłać np. SOAP-em.
jaro61
Może troszeczkę źle to wytłumaczyłem, chodzi mi konkretnie o coś takiego:
Mam swój skrypt i chciałbym, żeby ktoś kto chce z niego skorzystać mógł to zrobić, lecz miał także możliwość zmiany np. koloru tła, wielkości liter itp. Wkleić krótki kod na swojej stronie tyle. Chodzi mi o coś takiego jak statystyki stat4u. Oni dają tylko krótki kod, a dzięki temu możemy śledzić swoje statystyki.

Prosiłbym również o podpowiedzi co do stworzenia własnego API, od czego zacząć?
bigZbig
Napisz ogólnie do czego by ten skrypt miał służyć?
darko
Napisz usługę sieciową i wystaw odpowiednie API. SOAP + WSDL + PHP
kfx
jak JavaScript to luz, jak php to lepiej zrobic wersje do dystrubucji - pomyśl jak 100 ludzi zacznie Ci includowac klase z Twojego serwera smile.gif
darko
Cytat(kfx @ 15.02.2010, 21:47:46 ) *
jak JavaScript to luz, jak php to lepiej zrobic wersje do dystrubucji - pomyśl jak 100 ludzi zacznie Ci includowac klase z Twojego serwera smile.gif

Usługi sieciowe nie polegają na dołączaniu plików php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.