Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szkoły...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Szelcio
Jest w Krakowie jakas szkoła w ktorej mozna sie uczyc jezykow (np. php, asp itp.) questionmark.gif Jezeli tak to gdzie ...... A wogole to co radzicie ... od czego zaczac sie uczyc i tak dalej questionmark.gif
SonGoace
Przeczytaj najprostrzy kurs php na początek smile.gif
eS...
kup jakąś ksiazeczke smile.gif
FiDO
Nie sadze aby byla taka szkola laugh.gif

Choc na niektorych uczelniach (na informie rzecz jasna) jest pewnie cos o php, ale to pewnie dopiero w pozniejszej fazie (tak jest u mnie), tzn ok 3 roku, wiec najpierw musialbys przejsc mala gehenne winksmiley.jpg.
Pozatym radze nauczyc sie programowac (sposob myslenia), jezyk to tylko narzedzie i mozna sie go nauczyc z manuala.
matys
Najlepiej rozpocząć od manuala. choć jestem ze Szczecina to u nas nie ma takiej szkoły i nigdy o takowej nie słyszałem więc pewnie iw w Krakowie nie ma. Wiem tyle że idąc na profil informatczny np do liceum(do dobrego liceum) poznajesz jezyk C++, a o php nie ma mowy biggrin.gif
AZAZELLO
Jest policealne studium przy wyższej szkole bankowej,
ul. Aleja Jana Pawła II 80
kierunek grafika komputerowa i tworzenie stron www
( uczysz sie photoshopa,corel,html,css,php,js) podstawy ale dobre i co smile.gif
jednoroczne do tego praktyki dochodzą
www.teb.pl
Bora
Z tego co wiem są takie szkoły. W Łodzi taka działa. Nie pamiętam gdzie to jest wiem to od kolegi co tam wykłada flash'a
enceladus
W ogólej skali zjawiska jakim jest programowanie php to mały epizod - już nie strukturalne, ale jeszcze nie do końca obiektowe. Dobre uczelnie *) w chwili obecnej oferują ścieżkę ogólną programowania: C, C++, JAVA, a potem wybiera się specjalność - C gdy ktoś zajmuje się programowaniem systemowym, C++ przy aplikacjach, JAVA przy aplikacjach zwykłych i webowych, bazodanowych. Niestety pomimo całej wspaniałości php - uczelnie i duże firmy preferują jednak inne języki... php może pojawić się przypadkiem, jako dodatek... zresztą (jak już ktoś tu napisał) gdy ktoś umie programować (bez odniesienia do konkretnego języka) czyli mówiąc po ludzku ma pojęcie o algorytmach, potrafi je analizować, to będzie w stanie programować w każdym języku.
Ja osobiście programuję w php bo lubię - ale nie jest to centrum mojej działalności zawodowej. Teraz mam fantazję by opanować Javę w zastosowaniach webowych - maszyny są już na tyle silne że nie ma podstaw by mówić że java działa wolno

*) - Przykładowym wyznacznikiem dobrej uczelni może być np. wykaz Wprost-u..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.