Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MSSQL]Problem z mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciekawy30
Witam. Używam xamppa i przy próbie włączenia Mysql wyskakuje błąd :MySql service not started (-1). Wiecie może co jest tego powodem? Jak to zmienić?
piotr94
spróbuj przeinstalować pakiet xampp (odinstaluj, wyczyść rejestry, usuń ręcznie pozostałe pliki z dysku, zrestartuj komputer, zainstaluj ponownie)
pedro84
Cytat(ciekawy30 @ 25.01.2010, 11:37:08 ) *
Witam. Używam xamppa i przy próbie włączenia Mysql wyskakuje błąd :MySql service not started (-1). Wiecie może co jest tego powodem? Jak to zmienić?

Angielskiego nie było? Google nie ma? Usługa MySQL nie została uruchomiona.

Cytat(piotr94 @ 25.01.2010, 11:41:09 ) *
spróbuj przeinstalować pakiet xampp (odinstaluj, wyczyść rejestry, usuń ręcznie pozostałe pliki z dysku, zrestartuj komputer, zainstaluj ponownie)

Po co? Co mu to da? Oprocz straty kilku minut, nic.
ciekawy30
Pedro84 wiem że nie została uruchomiona usługa ale jak ją chce uruchomić to włąsnie ten komunikat wyskakuje. wiem że czasami zadaje na tym forum banalne pytania ale angielski umiem. Więc może powiedziałbyś mi jak ją uruchomićquestionmark.gif bo przez panel kontrolny nie idzie włączyć własnieMySql!
pedro84
Uruchom Control Panel, po lewej masz checkboxy, zaznacz tewn od MySQL i spróbuj uruchomić. Jeśli się nie da, sprawdź czy nie masz działającej już usługi. W katalogu programu masz też plik mysql_start.bat, spróbuj go odpalic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.