Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Literatura w jezyku polskim na temat m.i. Ajax
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
kaminskp
Interesuje mnie literatura, strony www w jezyku polskim na temat Ajax, PHP, MySQL w polonczeniu.
Musze stworzyc prace. Mam baze MySQL i chce ja obslugiwac za pomoca PHP.
Aby dzialanie skryptow bylo efektywne chce skorzystac z Ajax.
Czy moga mi Panstwo pomoc
vokiel
Ajax
yoltz
Jest fajna książka dla początkujących Ajax for Dummies oryginalny tytuł, polski jeśli się nie myle Ajax dla Bystrzaków, fajnie i prosto wszystko wyłożone z przykładami, gdzieś widziałem na sieci gorąco polecam smile.gif do podstwaw jak znalazł.
thek
Od razu Cię lojalnie ostrzegam, że AJAX powoduje dość spore obciążenie procka serwera jeśli się go nadużywa gdzie popadnie.Jeśli chodzi zaś o literaturę, to Helion czy O'Reilly jako wydawnictwa posiadają pozycje tyczące tego teamtu. Sam ostatnio zastanawiałem się nad zakupem jakiejś (byłem nawet w księgarni i przejrzałem jedną z Helionu by zobaczy co zawiera za zagadnienia), gdyż coraz więcej serwisów u mnie w firmie go używa. No ale jQuery tak używanie go uprościło, że w zasadzie kolejna książka, z której nauczyłbym się jedynie tego co realnie jest pod spodem, czyli wywołań z użyciem $_REQUEST, że sobie odpuściłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.