Watt
29.01.2010, 11:19:15
Witam,
Czy jest możliwość sprawdzenia strony na jaką przechodzi, ktos po opuszczeniu moją stronę?
Czyli: Ktoś klika link na mojej stronie, przechodzi na tą stronę, a w tym czasie skrypt pobiera na jaką stronę ktoś wchodzi?
Da się coś takiego zrobić?
Pozdrawiam
skowron-line
29.01.2010, 11:21:19
Jeżeli ktoś kliknie na link na twojej stronie to tak da się to zrobić.
Musisz nadać akcje onClick na odnośniki i wykonać odpowiednią funkcję która Ci powiedzmy zapisze dane jakie chcesz gdzieś.
Watt
29.01.2010, 11:26:40
Tak, o tym wiem, ale na mojej stronie są objekty flashowe i inne reklamy sponsorów, jest tez wiele linków a dodanie do każdego eventu jest niewykonalne - myslałem coś o "window.onunload + pobranie tego linku" - czy to jest mozliwe?
skowron-line
29.01.2010, 11:33:20
Dodanie do każdego odnośnika eventu za pomocą JS jest dość prostę, nie wiem jak z flash.
A co do onunload to niewiem, ale wydaje mi się że raczej nie da rady.
Watt
29.01.2010, 20:36:45
To może jakoś inaczej - bo to flasha nie obejmie...
bump
darko
29.01.2010, 20:50:52
Statystyki google analitycs Ci to wykażą.
Tak, ale z nich nie wyciągne nic, a potrzebuje tego do dalszej obróbki przez php:) Skoro analitycs to zrobią, tzn że to jest to możliwe.
Kamil Pietrzak
4.02.2010, 13:44:47
ja zawsze myslalem, ze daje sie strone posrednia, taki licnzik ktory pozniej przenosi dalej
nieraz widzialem takie rozwiazanie, zdaje sie te wszystkie duze portale wlasnie tak robia, ale moze da sie lepiej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.