Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamykanie pokrywy laptopa
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
JaroG
witam, mam pytanie. czy da sie ustawic by po zamknieciu pokrywy laptop automatycznie ustawial ekran powitalny? jeest jedynie opcja by przejsc w stan gotowosci a wtedy niestety nie wszystko dziala jak nalezy sad.gif. chodzi mi o oto zeby nikt po otwarciu lapka nie mial dostepu do danych i musial najpierw wpisac haslo do profilu, dzieki za help
Mephistofeles
Włącz żądanie hasła po wznowieniu systemu. No chyba, że laptop się nie wyłącza po zamknięciu.
erix
Cytat
chodzi mi o oto zeby nikt po otwarciu lapka nie mial dostepu do danych i musial najpierw wpisac haslo do profilu, dzieki za help

No niestety, nikt na to nie wpadł... Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

Najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu wygaszacz ekranu, który będzie wymagał podania hasła po wznowieniu. smile.gif
Mephistofeles
Co znaczy stan gotowości? Bo jak to jest wstrzymanie, to da się ustawić żądanie podania hasła.
erix
Wstrzymanie = stan gotowości.

No tak, da się, ale po co usypiać kompa tylko dlatego, aby go zablokować? Wystarczy wygaszacz. tongue.gif Albo Windows+L.
thomson89
- Stan gotowości (w "7" kompy szybko się podnoszą)
- Wygaszacz ze wznowieniem
- Windows + L
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.