Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaka kamerka internetowa?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Blezer
Chciałbym kupić kamerkę internetową tak do max. 200 zł! Więcej nie dam! Pod uwagę brałem raczej Logitechy a szczególnie te 2 typy
Logitech Webcam C500 VID
Logitech Webcam C250 VID
Proszę o poradę jaka lepsza? Jak żadna z tych to poradźcie może inne.
Lucjano
Blezer ewentualnie tą pierwszą
thomson89
Za dużo się nie różnią... Ja bym brał tą drugą (taniej tongue.gif)
bogdan89
A ja bym poważnie zastanowił się nad wydawaniem większej kwoty na kamerkę internetową. O ile 200 zł to może nie być problem, to później będziesz miał niedosyt, że masz taki super sprzęt, a nie wykorzystujesz pełni jego możliwości.

Wszystko w sumie zależy od tego do czego taka kamerka będzie wykorzystywana. Nie napisałeś, więc pozwolę się wypowiedzieć na ten temat.

Jeśli kamera ma służyć do rozmów przez komunikatory, lub nagrywanie jakiś videoblogów to powinieneś zastanowić się nad tańszym modelem. Chyba, że Twoimi odbiorcami i rozmówcami są posiadacze szybkich łącz (Ty też musisz mieć porządne łącze), i chcesz rozmawiać widząc drugą osobę w HD smile.gif Fajna sprawa, ale nie do końca potrzebna do tradycyjnych rozmów. Nagrywanie do internetu też nie wymaga super jakości, a to 1,3 megapiksela 800x600 to będzie idealne!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.