krzysiuus
7.02.2010, 19:35:54
Witam, mam ustawiony skrypt przyjmowania kodu z wysłanego sms'a. Klient wpisuje kod i pobiera. Jednak jak jest ktoś mądry to poprostu w pasku adresu przeglądarki wpisze odpowiedni adres do pliku i pobierze za darmo bez wysłania sms... jest jakieś zabezpieczenie przed tym? Proszę o odpowiedz
Pozdrawiam
No zostaje wysyłanie pliku przez skrypt.
header - masz parę przykładów.
krzysiuus
7.02.2010, 21:56:01
Jak mam to zastosować aby było można pobrać plik tylko przez skrypt sms'ow?
karolrynio
8.02.2010, 08:08:09
Blokujesz dostep do katalogu w htaccess i pozniej uzytkownik bedzie mogl pobrac plik tylko przez skrypt.
krzysiuus
8.02.2010, 15:15:07
a mógłbyś podać jak ma wyglądać taki wpis w tym htaccess?
bełdzio
8.02.2010, 15:47:58
krzysiuus
8.02.2010, 18:40:11
sory ale htaccess jak zablokujesz dostep do pliku to przez skrypt sms premium tez go nie pobierzesz... wiec ta opcja odpada. Proszę o inne jeśli można...
Fifi209
8.02.2010, 19:58:25
Cytat(krzysiuus @ 8.02.2010, 18:40:11 )

sory ale htaccess jak zablokujesz dostep do pliku to przez skrypt sms premium tez go nie pobierzesz... wiec ta opcja odpada. Proszę o inne jeśli można...
W .htaccess blokujesz dostęp do katalogu, a skrypt sms wysyła odpowiednie nagłówki (Patrz post Erix'a) potem robisz
readfile i plik zostaje przesłany do użyszkodnika.
Więcej: Google ->
php force download
krzysiuus
9.02.2010, 17:20:31
nie nic z tego... tak jak mowilem jak zablokuje dostep do pliku poprzez htaccess to skrypt tez go nie pobierze... chyba ze mam dodać jakąś linijke kodu do tego skryptu? Ale jaką?
A o czym Ci piszemy cały czas? Zaglądałeś do linków?
krzysiuus
9.02.2010, 17:43:45
tak widziałem te linki ale co z tego jak nie wiem jak mam sie nimi posłużyć?
krzysiuus
9.02.2010, 18:28:58
męcze się z tym od 3 dni już i nic nie wskórałem.. napisałem na tym forum bo myślałem że dostanę jakąś pomoc a Wy mnie odesłaliście do jakiś stron... i co mi po tych stronach jak nie wiem jak ich użyć?
A próbowałeś chociaż skopiować przykłady i coś zmieniać? To jest bardzo proste zagadnienie, poruszane kilka razy w miesiącu, wystarczy dobrze poszukać.
Dlatego nie dostaniesz na tacy.
krzysiuus
9.02.2010, 20:09:06
To chociaż podaj linki bo jakoś nie moge nic znaleźć na forum
ok jednak coś znalazłem:
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} "test.php"
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(.+\.)?domena.pl [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^="" [NC]
RewriteRule .* blad403.html [L]
Co o tym myślisz? jak się pisze adres w pasku do pliku to nie pobierze ale jak dasz kod do skryptu to pobierze
Bo wpisanie adresu bezpośrednio powoduje pusty referer.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.