Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax][jquery]Reload
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
piotrooo89
Mam problem (?) z refreshem strony, tzn mam dodawanie pola do kolumny w bazie danych za pomocą ajaxa. i teraz chce odświeżyć to zapytanie bez przeładowywania strony, czyli dodaje pole a ono mi sie od razu pokazuje w tabelce która generuje na podstawie rekordów z bazy. korzystam oczywiście z jQuery.

jakies pomysły?
nospor
1) odswierz tabelke (tez ajaxem)
2) dodaj dynamicznie poprzez js pole do tej tabelki

ciezko cos wiecej powiedziec bez konkretow
piotrooo89
co rozumiesz przez odświeżenie tabelki? co mi to da skoro powinienem chyba wykonać całe zapytanie do bazy.

co do 2 pkt to nie bardzo rozumiem.
nospor
ad1) dlatego napisalem ze masz to zrobic ajaxem - walisz ajaxem zapytanie do serwera ktore ma ci zwrocic na nowo tabelke
ad2) czego nie rozumiesz? Przy pomocy js uzupelniasz swoją tabelke na stronie o tą daną co dopiero dodales do bazy
piotrooo89
jakoś wykombinowałem, tylko dlaczego teraz z tej odpowiedzi od serwera nie moge już używac jQuery (chodzi o to że mam toggle które działa przed wysłaniem danych a po odbiorze nowych danych jest tak jakby nieaktywne).
nospor
bo pewnie toggle przypiales do tego co jest przed ajaxem.
Zainteresuj sie pluginem LIVE dla jquery (teraz chyba zresztą jest na standardzie) lub na nowo przypisz toggle dla danego elementu
piotrooo89
LIVE rządzi. smile.gif dzięki ~nospor
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.