Robię sobie galerię screenów z gier i mam mały problem z dublującymi się losowymi obrazkami. Żeby było jaśniej zamieszczam poniżej screen:

Jak widać na powyższym obrazku to aż trzy obrazki(spośród czterech(pierwszy tytułowy obrazek nie jest losowy)) wywaliło mi takie same. Rzecz jasna wygląda to beznadziejnie.
Mam taki kod:
$title = '3 Choume no Tama - Tama and Friends - 3 Choume Obake Panic!!'; $title2 = '3 Choume no Tama - Tama and Friends - 3 Choume Obake Panic!!'; //Tytułu będą brane z bazy danych, a tu są w tej formie pokazane tylko dla przykładu. $path = "shots/$title2"; $i = 0; if($plik != "." && $plik != "..") { $obrazki[$i]= $plik; $i++; } }
Teraz na wyświetlanie obrazka próbowałem coś takiego:
if($losowy != $losowy2) { ?> <?php } else { // i tu właśnie chciałbym coś wstawić by wracało do tej pętli ;[ }
Taka mała ciekawostka. Czasem sobie dłubię w programie RPG Maker 2003 i tam jest właśnie coś podobnego:

Jak widać na powyższym obrazku mamy na początku label1 i gdy warunek nie zostanie spełniony to pętla przeskakuje z powrotem do label1 i dokładnie o coś takiego mi chodzi.
Oczywiście domyślam się, że można to chyba nawet inaczej zrobić. Jak można to nie pogardzę podpowiedziami, ale to też bym chciał wiedzieć to o co proszę. Jeszcze jak widzicie w powyższym kodzie cokolwiek co można zoptymalizować to też chciałbym byście mi to wytknęli, nie pogardzę niczym.
Z góry dzięki i pozdrawiam!