Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Autoryzacja do odswiezenia strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
laik_PHP
cześć, mam kod

1.  
  2. $login = 'login';
  3. $password = 'password';
  4.  
  5.  
  6. if ($_SERVER['PHP_AUTH_USER'] != $login || $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] != $password){
  7. header('WWW-Authenticate: Basic realm="Private"');
  8. header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
  9. } else {
  10. include("site.html");
  11. }

i on działa tak, wchodzę pod link w którym jest index.php z tym kodem, pojawia się okienko abym podał login i hasło, jak to zrobię poprawnie includuje mi site.php i pojawia się to co chce. Ale gdzieś on to zapamiętuje i po odświeżeniu strony nie pojawia się znowu okno tylko od razu in includuje site.php

Chciałbym taki efekt

- wchodzisz pod adres, pojawia się okienko do logowania - ok to mam
- odświeżasz stronę pojawia się znowu - tego nie ma
- jak zaznaczysz checboxa zapamiętaj to dopiero wtedy nie pojawia się okienko tylko od razu site.php
d3f3nd3r
Na tym tego nie zrobisz - teoretycznie po wysłaniu kodu 401 do przeglądarki, przeglądarka powinna "gubić" dane z logowania. Niby na IE ma to działać ale z tego co testowałem (wylogowywanie) nie działa - jest to bug opisany chyba nawet w manualu.
laik_PHP
Cytat(d3f3nd3r @ 28.02.2010, 15:06:37 ) *
Na tym tego nie zrobisz - teoretycznie po wysłaniu kodu 401 do przeglądarki, przeglądarka powinna "gubić" dane z logowania. Niby na IE ma to działać ale z tego co testowałem (wylogowywanie) nie działa - jest to bug opisany chyba nawet w manualu.

a na czym to zrobię?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.