Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bot wypełniający pola w aplikacji
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
TomASS
Cześć,

Czy macie może jakiś pomysł jak technicznie napisać bota (np. w C++), który na podstawie danych mu przekazanych będzie wpisywał odpowiednie dane do pól w formularzu?

Chciałbym zrobić taki automat, że mamy jakiś formularz (dowolnym - nie na stronie internetowej)
1. klika w przycisk "Edytuj"
2. wypełnia odpowiednio pola
3. klika przycisk "zapisz"

Mam aplikację do której czasami muszę przepisywać dane ręcznie. Jest to uciążliwe, tym bardziej, że dane te mam w formie elektronicznej, a aplikacja nie udostępnia API. Jest to aplikacja widnowsowska.

Wyobrażam sobie to tak, że definiuję, gdzie na pulpicie jest przycisk "Edytuj", aplikacja go naciska, czeka 10sekund aż się otworzy, wypełnia pola zgodnie z danymi, naciska zapisz, czeka 10 sekund i od początku....
Kocurro
To jest bajecznie proste jeśli ktoś wie jak to zrobić.

Powiedzmy 300 pln netto i masz gotowe smile.gif

A wracając do tematu - musisz pobawić się z WinAPI i uchwytami.
TomASS
Deklarujesz że za 300zł będzie działać to ze 100% pewnością? smile.gif
Kocurro
Jeśli tylko jest wykonalne (czyli program nie jest niewiadomo jak zagmatwany / zakombinowany) to tak smile.gif

W gruncie rzeczy nie jest to trudne jeśli już wiesz o co chodzi ... ale jeśli nie wiesz to jest to czarna magia. Nauczenie się korzystania z WinAPI wymaga czasu i samozaparcia i przypomina trochę walenie głową o ścianę winksmiley.jpg
mariuszhk
Można napisać aplikacje która będzie imitować "wciśnięcie" przycisków np tab by przejść do kolejnego kola, przycisku i enter dla zaakceptowania, napisałem kiedyś coś takiego w VB.NET i działało całkiem fajnie aplikacja przechodziła do kolejnego polata tabulatorem, wklejała wartość i wciskała enter by zapisać dane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.