Dobra to uściślę. Nie chodzi mi o takie zabaweczki to rozplanowania struktury strony, bo do tego używam kartki papieru. Gdzieś widziałem ( nie wiem czy na tym forum ) stronę ( nie wiem czy we FLEXsie czy DHTML'u ), która pozwalała na tworzenie diagramów UML. Było to jakiś niecały rok temu i myślałem że takie rozwiązania są już o wiele bardziej popularne zgodnie z wszechobecnym trendem cloud computingu.
A teraz co do waszych postów.
Visual Paradigm - Właściwie to ten badziew skłonił mnie do napisania tego tematu. Program który kosztuje niemało, a nawet nie mogli zaimplementować dobrego reverse engeneringu dla PHP. Dowalili opcji formatowania, a nawet nie pomyśleli że niektórzy zanim wezmą się za rozlokowywanie klas na diagramie chcą sobie je stworzyć np. z poziomu drzewa projektu używając samej klawiatury i nie ułatwili tego dodając kilka odpowiednich skrótów klawiaturowych. Nie mówiąc już o kompletnie żałosnej bo wolnej jak diabli wersji dla NetBeans IDE... Porównując go do tej darmowej zabaweczki w NetBeans o której pisał ~
kbsucha, VP wygląda bardzo blado, dodając jeszcze księżycową cenę ( mówię cały czas o Standard Edition za jakieś 350$ ) jest on po prostu kompletną kpiną.
~
nasty już zamówiłem taką zaraz po napisaniu tego tematu.

Jednak wersji elektronicznej nadal będę potrzebował... no nie będę do każdego projektu kupował nowej tablicy.