Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Counter Strike - zmiana hasła przez konsole
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lejto
Witajcie, mam pytanie. Czy za pomocą PHP można się połączyć ze swoim serwerem cs i zmienić hasło?

Pozdrawiam
Fifi209
Zależy czy jest do tego przystosowany. smile.gif

Jeżeli jest to fsockopen i jedziesz.
Kowol
Nie jest czasem hasło zapisywane w jakims pliku? Wystarczy w takim razie z edytować plik poprzez php.
Lejto
no właśnie nie wiem czy jest zapisywane w pliku
a jak poprzez fsockopen? przecież jakieś parametry trzeba przesłać
Kowol
Tu się socketami nic nie robi. Przy odpalaniu serwera dodaje się z tego co wiem parametr -pass haslo1234. Dzięki niemu jest nadane hasło na serwer.
Lejto
no to jak mogę za pomocą php to ustalić?
peku33
Użyj phprcon. Znajdziesz to w google
starach
Owszem socket'ami się właśnie tak robi.

Jeśli chcesz zmienić hasło na serwerze CS'a poprzez zmianę w pliku konfiguracyjnym musisz go zrestartować żeby zmiany przyniosły efekt. Nawet przy zmianie mapy sv_password nie jest odświeżane, bo po uruchomieniu serwera jego konfiguracja nie jest wczytywana ponownie.

Nieinwazyjnie, hasło można zmienić tylko łącząc się bezpośrednio z serwerem gry. Nie pamiętam dokładnie jak się nazywa ta biblioteka, ale wywodzi się ona z psychostatsów ( chyba PsychoQuery ). Dzięki niej możesz połączyć się z serwerem bazującym na silniku HL'a i wysyłać mu polecenia tak jakbyś to robił przez konsolę serwerową. Jakieś informacje na ten temat powinny się znajdować na stronie projektu w/w statystyk.

Powodzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.