Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt który sam wypełnia ankiete
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Ojcon
Witam chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe wykonanie skryptu który sam by wypełniał pola ankiety a dokładniej takie coś

Klikamy w link a skrypt który przechodzi pod odpowiednią stronę wypełnia odpowiednia pola i zatwierdza ankietę.
Da się w ogóle taki coś zrobić ?
Turson
Można coś pośredniego - RoboForm lub Autofill do Firefoxa - sam wypełnia formularze. Ale kliknąc musisz sam. To jest z Twoją inwencją.

To co chcesz, na pewno da się zrobić jakoś.
Ojcon
Jest taki hosting plików na którym żeby zaczęło się pobieranie trzeba wypełnić ankietę (podać tam jakieś dane) i po wypełnieniu tego i zatwierdzeniu można pobierać a mi chodzi o coś takiego żeby ktoś na mojej stronie kliknął tylko w odnośnik a skrypt sam za niego wszystko zrobił.
strife
Cytat(Ojcon @ 20.03.2010, 21:07:17 ) *
Jest taki hosting plików na którym żeby zaczęło się pobieranie trzeba wypełnić ankietę (podać tam jakieś dane) i po wypełnieniu tego i zatwierdzeniu można pobierać a mi chodzi o coś takiego żeby ktoś na mojej stronie kliknął tylko w odnośnik a skrypt sam za niego wszystko zrobił.

Nie ma uniwersalnego skryptu, który wypełnia formularze, zapoznaj się z czymś takim jak CURL - jest też takie rozszerzenie do php. Umożliwi Ci to dokładnie to co chcesz.
morswin
Cytat(Ojcon @ 20.03.2010, 21:07:17 ) *

zainteresuj się Firefoxem i dodatkiem GreaseMonkey (piszesz w nim skrypty w javascript. Gdybyś miał problem z formularzem, pisz na priv.).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.