Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcja mail - konfiguracja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
albin
Witam

Jak mam skonfigurować funkcje mail ? smile.gif jak z niej korzystać itp to już wyczytałem ale chodzi mi o to jak mam ją skonfigurować czyli podać z jakiego adresu ma się ten email wysyłać (dostęp do tego konta czyli login hasło adres itp) , ma to by w pliku php.ini tak (prosił bym o przykładowe linijki odpowiedzialne za konfiguracje funkcji mail) ? A gdzie mam ten plik umieścić ? Mam serwer wykupiony na home.pl i z funkcji tej mogę korzystać ,

proszę o pomoc smile.gif

pozdrawiam
peku33
Zależy jaki masz serwer.
Jeżeli własny apacz, to musisz sobie postfixa skonfigurować + mieć domenę

Jeżeli hosting profesjonalny, to mail() powinien działać, nadawcę w headerach definiujesz
albin
no właśnie postanowiłem po prostu walnąć funkcje i to wszytko, adres w headers'ie dałem i poszło biggrin.gif , errora nie było, skrzynkę sprawdziłem i dotarła wiadomość do celu biggrin.gif:D dla mnie to jakieś bezsensu xDxD skąd ten serwer to wiedział hihi no ale nieważne - widocznie tak jest hihi guitar.gif , ja mam to że zawsze kombinuje i najprostsze sprawy chce rozwiązywać skomplikowanie smile.gif a to troszkę nie pasuje w programowaniu gdzie najprostsze rozwiązania są najbardziej pożądane winksmiley.jpg pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.