Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System wymiany linków
Forum PHP.pl > Forum > PHP
robpaw
Witam,

zastanawiam się nad stworzeniem systemu wymiany linków i mam problem z jedną rzeczą, ale najpierw napiszę jak by to miało działać ;-)

1. Na mojej stronie chcę dodać formularz rejestracyjny gdzie użytkownik podaje adres strony na jakiej wklei mój link
2. Użytkownik wkleja link wygenerowany przez moją stronkę na swoją podaną w formularzu
3. Skrypt sprawdza czy link został zamieszczony

Mam problem z punktem 3, nie mam pomysłu jak sprawdzać czy użytkownik zamieścił mój link na swojej stronie. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł proszę o podpowiedź. Z góry dzięki.
kipero
Curl + DOMDocument/preg_match
vokiel
Curl lub file_get_contents pobierasz całość strony, następnie pobraną stronę parsujesz wyrażeniem regularnym, które wyszuka odnośnik a z href ustawionym na podany przez Ciebie link. Z braku laku nawet nie jest konieczne wyrażenie regularne, wystarczy zwykły stristr.
robpaw
ok spróbuję podziałać zgodnie ze wskazówkami, jak będę miał problemy to napiszę. Dzięki
Lejto
@robpaw masz dużą wiedzę na temat php, jeżeli chcesz się brać za taki system to musi ona być spora bo portal nie tylko musi być funkcjonalny jak i bezpieczny
robpaw
Ja chcę zrobić to tylko na użytek własnej strony, może nazwa system wymiany linków to zbyt poważnie zabrzmiało winksmiley.jpg
Lejto
aha winksmiley.jpg
a czemu to ma dokładnie służyć?
jakieś zyski z tego będziesz miał?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.