W bazie mam tabele z nazwą katalogu i ilością zdjęć (id, nazwa, ilosc). Teraz chciałbym na stronie wyświetlać te zdjęcia po 4 w wierszu. Jeśli jest więcej niż 4 to żeby utworzyć następny wiersz.
Macie jakiś pomysł jak można coś takiego zrobić?
<html> <head> <style type="text/css"> </style> <script language="javascript" type="text/javascript"> <!-- Hide var t=100; var l=500; function obrazd(zd) {// alert(zd); t=10; var l=460; document.getElementById(zd).style.width=320+"px"; document.getElementById(zd).style.height=240+"px"; document.getElementById(zd).style.top=t+"px"; document.getElementById(zd).style.left=l+"px"; // okno=window.open("","moje","width=800,height=600"); // okno.document.write(zd); } function obrazm(zd,l,t,w,h) {// alert(zd); document.getElementById(zd).style.top=t+"px"; document.getElementById(zd).style.left=l+"px"; document.getElementById(zd).style.width=w+"px"; document.getElementById(zd).style.height=h+"px"; // okno=window.open("","moje","width=800,height=600"); // okno.document.write(zd); } //--> </script> </head> <body > <?php $top=10; $left=150;$height=60;$width=80; $katfoto='miniatury'; //$t=$t+1; $lewo=10; echo '<div style="position:absolute;left:200px;top:130px;width:800;height:435px;background:bl
ue;">'; $ile=0; $ilez=5; // $ilez ile fotek we wierszu for($i=0;$i<=$n-1;$i++) { $nazwa_pliku=$tablica_plikow1[$i]; // echo $nazwa_pliku; // echo $zd; //nazwa fotki if($ile>=$ilez){$lewo=10; $ile=0; $top=$top+70;}else{} $a=$katfoto.'/'.$zd; $opis_fotki='To jest ładna fotka z Gubina.'; $w=$width; $h=$height; $lx=$lewo; $ty=$top; $lewo=$lewo+90; ?> </a> <?php $ile=$ile+1; } //tutaj jest koniec pętli ?> <br> <br> <a href="" ><p>celbarowicz</p> </a> </body> </html>