Witajcie, mam taki problem, że dziadek postanowił zakupić mi telewizor... Na razie miałem żyć z żoną bez tego wynalazku, bo dość niespodziewanie kupiliśmy mieszkanie i trzeba trochę się "odkuć". Mój dziadek to gadżeciaż i stawia warunek, że telewizor ma być nowoczesny... długo by opowiadać, nieważne.
Kwota nie padła, dziadek nie ma zahamowań i pewnie na gadżet wyda każde pieniądze, ale jednak chciałbym aby to nie był jakiś kosmos cenowe - powiedzmy taka średnia półka - szczerze pewnie nawet nie będę widział różnicy między tymi telewizorami bo w sklepie każdy dla mnie jest taki sam...
Moje potrzeby:
- kanapa od telewizora jest oddalona o ~4m więc chyba +/-40 cali będzie optymalne
- lubię ekologię, więc fajnie jakby sprzęt był energooszczędny więc pewnie coś oparte o led'y - w specyfikacjach widziałem, że te telewizory zużywają mniej prądu
- wykorzystanie - w sumie to próbuję się odzwyczajać od oglądania (z różnym skutkiem) - oglądam tylko telewizję. Wstyd się przyznać, ale nawet nie mam dvd... Planuję jednak zakup kina domowego.
Nie mam pojęcia co teraz jest trendy, które marki są dobre, a które złe. Będę wdzięczny zarówno za ogólne opinie jak i wskazanie konkretnych modeli. W tej chwili przyglądam się Samsungom i ewentualnie LG. Trochę podczytuję na innych forach, ale chyba już za stary na to jestem... niedługo trzydziestka stuknie.