Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [C++] Pobieranie podanej strony www
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
0g0r
Witam winksmiley.jpg.
Chciałbym poradzić się was, gdzie mogę znaleźć poradniki dot. mojego problemu. Chciałbym napisać aplikację, która pracuje w tle i pobiera co np. 30s podaną stronę www, i jeśli znajdzie frazę na stronce, otwiera przeglądarkę (+opcjonalnie muzyka).

Znalazłem sporo kursów, porad itp. jednak nie udało mi się już znaleźć funkcji, które by mi pomogły.

Jeżeli ktoś ma wprawę lub zna się na języku, byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Crozin
Nie znam tego języka, ale zapewne:
1) Istnieje biblioteka o nazwie cURL, którą mógłbyś wykorzystać do pobrania źródła stron
2) Istnieje pewnie jakaś biblioteka wyrażeń regularnych
3) Wykonywanie w pętli co 30 sekund takiego programu + odpalenie zew. programu nie powinno już być chyba problemem?
0g0r
Właśnie tej biblioteki nigdzie nie mogę znaleźć...
blooregard
Cytat
Właśnie tej biblioteki nigdzie nie mogę znaleźć...

google: "c++ curl" [ Wyniki 1 - 10 spośród około 857,000 dla zapytania c++ curl. (Znaleziono w 0,10 sek.) ]

Fakt, nie ma na ten temat ani słowa.
l0ud
Pamiętaj, że nie chodzi o sam program CURL tylko bibliotekę libcurl.

http://curl.haxx.se/download.html

Odnajdujesz tabelkę "Win32 - Generic" i pobierasz to co jest podpisane libcurl (nie binary)

Jakbyś chciał dużo lżejszą kompilację bez SSL to napisz smile.gif Chociaż sądzę, że na tym etapie mała nadmiarowość nie będzie Ci przeszkadzać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.