Witam wszystkich.

Poszukuję ludzi chętnych do stworzenia teamu pracującego nad projektem gry via WWW.

Spis treści:

1. Co, jak i dlaczego

a. Kim jestem?
b. Dlaczego chcę stworzyć grę via WWW?
c. Dlaczego potrzebuje właśnie Ciebie?

2. Koncepcja gry

a. Słowem wstępu
b. Bohater to my!
c. Gospodarka

3. Zaplecze

4. Wymagania

5. Podsumowanie

1. Co, jak i dlaczego

a. Kim jestem?

Nazywam się Alex, mam szesnaście lat i w internecie znany jestem pod nickiem ,,Ormin". Programuje w PHP od czterech lat.

b. Dlaczego chcę stworzyć grę via www?

Uznałem, że przyda się obycie z wykonywaniem większych projektów, oraz uznałem to za ciekawe wyzwanie

c. Dlaczego potrzebuje właśnie Ciebie?

Gdyż nikt nie jest alfą i omegą. O tyle, że potrafie sobie poradzić z wykonaniem dobrego engineu, to jeżeli chodzi o wszelkie projekty graficzne - leżę.

2. Koncepcja gry

a. Słowem wstępu

Ciężko by w tym poście zawrzeć gotowa koncepcje gry.. wątpliwości oczywiście słuszne. To , co przeczytacie poniżej są rzeczami które wymyśliłem i na których chciałbym oprzeć działanie gry, ale należy pamiętać, że ten etap
gry jest zakończony w praktycznie 0%.

b. Bohater to my!

Innymi słowem - kontrolujemy pojedyńczą postać, która przemierza świat w poszukiwaniu pieniędzy, sławy i honoru. Schemat może i oklepany, ale nadal doskonale się sprawdzający.

c. Gospodarka

Chciałbym sprawić, by gospodarka gry była w całości kierowana przez graczy , a pieniądz nie ,,znikał w kieszeni NPCa " , tylko obiegał między graczami. Oczywiście
ma to swój mankament - pieniądz się pojawia ( w postaci lootu ), a nie znika, tylko obiega, co sprawia, że wkrótce traci na wartości. Kwestia jest dalej otwarta

3. Zaplecze

Frameworki z których korzystamy:
- PHP: Kohana 2.3.4 z ewentualnymi vendorami ( np. klasy Zenda ). ORM - Doctrine.
- java script: Jquery

Do tego chciałbym założyć prywatny SVN, gdzie hostowalibyśmy projekt, Proposal Board , gdzie można by dyskutować o tym jak powinniśmy działać dalej oraz Bug Tracker do eliminacji bugów.

4. Wymagania

Poszukuję ludzi zdolnych, utalentowanych, ale przede wszystkim - pracowitych. Wiedz, że jeżeli złożysz kandydaturę oraz zostaniesz wybrany, będziesz zobowiązany aktywnie współuczestniczyć w tworzeniu projektu.

W swoich krótkich podaniach ( via odpowiedź albo PW ) proszę pisać:

- Imie
- Pozycja oraz ,,staż"
- Dlaczego wybrałeś nasz projekt
- Próbka swojej pracy
- Ewentualne dane kontaktowe

@edit
Od programistów oczekuję znajomości wzorca MVC, znajomość Kohany będzie plusem, choć to też nie jest takie decydujące - to nie jest jakiś niezwykle trudny do opanowania framework smile.gif

5. Podsumowanie

Myślę, że każdy z Nas ma ambicje stworzenia czegoś, co osiągnie sukces. Samemu zwykle idzie to zdecydowanie ciężej, dlatego postanowiłem zorganizować tą grupę. Jeżeli lubisz wyzwania i masz podobne aspiracje - przyłacz się,
czekamy. : )