Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Epson SX200 problem z zamiennikami
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
hieroshima
Witam, mam urządzenie wielofunkcyjne epson sx200 kupilem do nich zamienniki wszystko bylo ok do ostatniego drukowania. Wydrukowal strone i nagle wyswietlil ze tusze sa zle i wyswietla sie na urzadzeniu dioda ze nie ma tuszu. Co może być przyczyna, że nagle nie wykrywa tuszy? Słyszalem cos o reseterze chipow uzywal ktos takiego urzadzenia i czy pomoze w mojej sytuacji? Wiem, że zamienniki to nie dobra sprawa tongue.gif ale sa tansze smile.gif
micha12344
najlepiej wyjmij drukarkę z gniazdka odinstaluj i zainstaluj ponownie podłącz i powinno pomóc smile.gif
Daiquiri
Starsze modele resetowały się software'owo. Nowe to chyba tylko zestawem resetującym, np. z allegro (reseter chipów).

@micha12344
Masz nowego epsona i jak rozumiem próbowałeś swojej metody? ph34r.gif
micha12344
nie mam ale na ten problemik to powinno pomóc:)
Daiquiri
micha12344 - na jakiej podstawie tak twierdzisz? Wybacz, ale to mnie fascynuje.

@Down,
"Chyba" się mylisz. Zastanawia mnie czemu Twojej czujności nie zaalarmował fakt, ze zostały wspomniane 3 hasła: epson, reseter, chip.
micha12344
już miałem w życiu kilka drukarek i myślę że to powinno pomóc...no chyba że się mylę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.