Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JQUERY] POPUP z przekazaniem danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kilabdg
Witam! Chciałbym zrobić coś takiego:

Ludek ma coś wpisać w pole tekstowe, ale nie wie co. Obok jest guziczek wybierz. Klika, wyskakuje okienko popup. Wybiera potem jakąś tam wartość i po wybraniu wskakuje mu ta wartość w pole tekstowe. W joomla jest to fajnie zrobione za pomocą jquery. Wie ktoś jak to zrobićquestionmark.gif

"nie wiem co wpisać, kliknę wybierz i wybiorę z listy:"

"wybieram jakąś wartość np. KONTAKT:"

"i wskoczyło mi w pole tekstowe:"
pedro84
Pokaż kod, to co masz, pewnie coś pomożemy...

@down, aczkolwiek na screenie załączonym do pierwszego postu jest użyty Fancybox
piotrooo89
http://docs.jquery.com/UI/API/1.8/Dialog no i musisz obsługiwać to co klikniesz w okienku zamykać je i wartość kliknięcia przekazywać do danego selektora, w sumie jest to dość proste.
kilabdg
hmm no dobra... fancybox i inne. super smile.gif ale ja jestem zielony w js tongue.gif programuję w php, sql, c i assmeblerze tongue.gif nijak to podłączyć do js tongue.gif

nie wiem jak w sieci wyszukać gotowego skryptu, który spełniałby moje oczekiwania. Pomógłby mi ktoś to napisaćquestionmark.gif
pedro84
Napisać? A jaki masz budżet?
piotrooo89
Cytat(pedro84 @ 9.04.2010, 10:31:04 ) *
@down, aczkolwiek na screenie załączonym do pierwszego postu jest użyty Fancybox

szczerze to nie wiem jak fancy sobie z tym radzi nigdy nie korzystałem. ale wiem na pewno, że Dialog z UI jQuery to potrafi.
pedro84
Cytat(piotrooo89 @ 9.04.2010, 10:58:35 ) *
szczerze to nie wiem jak fancy sobie z tym radzi nigdy nie korzystałem. ale wiem na pewno, że Dialog z UI jQuery to potrafi.

To raczej taki mały szczegół był, niezbyt istotny, aczkolwiek fancy powinien sobie z tym poradzić.
kilabdg
hmm... patrząc na kapitał zakładowy - duży biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.