Przepraszam, jeśli był taki temat.

Mam problem, wszędzie szukam informacji, bezskutecznie.

Chodzi o historię stron.
Były usuwane przy każdym zamknięciu przeglądarki Firefox, znalazłam plik places.sqlite.
Zainstalowałam SQlite managera i wyświetla mi on tylko kilka stron z historii i to w dużych odstępach czasu, co jest niemożliwe w tym wypadku.
Co więcej, kiedy otworzyłam plik places.sqlite w notatniku, wyczytałam dużo więcej adresów stron niż pokazuje SQlite manager. Jest możliwość, aby ktoś mógł zablokować jakoś niektóre strony, których nie wyświetli ten program, np. może on blokować strony erotyczne? I jak wyświetlić kompletną historię, bądź gdzie ją znaleźć?

Poza tym jeśli np. odwiedzam o2 i allegro codziennie, regularnie, to dlaczego w sqlite manager pokazuje mi np. o2 otwierane 16marca, a allegro 18marca i nigdy więcej?
Czy jest opcja, że jeśli historia nie jest kasowana to zapisuje mi sie odwiedzany adres strony w pliku places.sqlite, a kiedy zaznaczam automatyczne kasowanie historii to adres strony się już nie zapisuje w tym pliku?
I od czego zależy to, że np. danego dnia w sqlite manager pokazuje mi się jednen adres, a otwieranych było więcej?

Jeszcze jedno pytanie, chciałabym się upewnić.
Czy jeśli danego dnia historia została całkiem wykasowana i w sqlite managerze pokazują mi się adresy stron od tego dnia, a jak już pisałam wczesniej plik w notatniku zawiera trochę więcej adresów niż pokazuje ten program, to czy istnieje możliwość, że zapodziała się tam adres strony z poprzedniego okresu?

Bardzo proszę o pomoc i jakiekolwiek informacje na ten temat